, 2021/11/18

A szerelem kockázatos dolog. Tom Cruise Hollywood egyik legdögösebb főszereplője - és a filmvásznon kívül is volt már elég híres lángja. A Jack Reacher sztárja háromszor volt házas: 1987 és 1990 között Mimi Rogersszel, 1990 és 2001 között Nicole Kidmannel, 2006 és 2012 között pedig Katie Holmes-szal.

Holmes és még sokan mások.

Ahogy a karrierje egyre inkább az egekbe szökött, úgy kerültek egyre nagyobb figyelem középpontjába a szakításai. Amikor 11 évig tartó házassága a Big Little Lies öregdiákjával véget ért, a rajongók arra gyanakodtak, hogy Cruise szcientológiában való részvétele volt a hibás. Később azzal foglalkozott, hogy szeretné titokban tartani a döntés mögött álló okot.

"Ő tudja, miért, és én is tudom, miért" - mondta a Vanity Fairnek a szakításról. "Ő a gyermekeim anyja, és minden jót kívánok neki. És úgy gondolom, hogy az ember csak továbblép. És ezt nem mondom könnyelműen. Nem mondom ezt semmivel. Az életben történnek dolgok, és mindent megteszel, amit csak tudsz, és minden lehetséges módon, és van egy pont, amikor néha szembe kell nézned a brutális valósággal."

Kidman a maga részéről 2002-ben ugyanennek a kiadványnak azt mondta, hogy "őrülten, szenvedélyesen beleszeretett" egykori házastársába. "Gyakorlatilag levett a lábamról. ... És ahogy az megtörténik, amikor szerelembe esel, az egész tervem, hogy mit akarok az életemmel kapcsolatban - úgy voltam vele, hogy 'Felejtsd el. Ennyi volt" - tette hozzá. "Akarva-akaratlanul felemésztett. És kétségbeesetten szerettem volna gyereket szülni tőle. Nem érdekelt, hogy házasok vagyunk-e."

Szakításuk idején a Moulin Rouge! színésznője méhen kívüli terhességet élt át. A most már exek két gyermeket fogadtak örökbe a házasságuk alatt, akikről Kidman az évek során igyekezett "nagyon privát" maradni. "Meg kell védenem ezeket a kapcsolatokat. 150 százalékig tudom, hogy a gyermekeimért feladnám az életemet, mert ez a célom" - mondta az ausztrál Who magazinnak 2019-ben.

"Ők már felnőttek. Képesek meghozni a saját döntéseiket. Úgy döntöttek, hogy szcientológusok lesznek, és anyaként az a dolgom, hogy szeressem őket". Az Undoing sztárjától való szakítása után Cruise továbblépett Holmes-szal, akivel 2006-ban egy lányt köszöntöttek. Még abban az évben összekötötték az életüket, de a Dawson's Creek öregdiákja 2012-ben beadta a válókeresetet.

A szakításuk idején egy forrás azt mondta a Us Weeklynek, hogy Kidman megkereste Holmes-t. Évekkel később a Batman Begins sztárja megnyílt az egyedülálló anyaságba való átmenetéről. "Az az időszak intenzív volt" - mondta az InStyle 2020. áprilisi címlapsztorijában. "Rengeteg figyelem volt, és ráadásul volt egy kisgyermekem is. ... [Szeretném] biztosítani, hogy 100 százalékban önmaga legyen, erős, magabiztos és képes. És hogy ezt tudja".

Melissa Gilbert

A párost az 1980-as években hozták kapcsolatba, de Gilbert később tisztázta, hogy ártatlan kapcsolatról van szó. "Nem szexeltem vele. Csókolóztunk, de őszintén szólva nem volt szex. Jól csókolt, de tudod, ő egy küszködő, éhező színész volt, én pedig dolgoztam. Valójában én vettem neki az első edénykészletét" - viccelődött a Watch What Happens Live With Andy Cohen egyik 2014-es epizódjában.

Heather Locklear

Locklear felidézte, hogy egyetlen randira ment Cruise-zal, miután a karrierje elején egy meghallgatáson találkozott vele - de nem a szerelem volt a sorsuk. "Tudod, a Kockázatos üzletben, amikor alsóneműben táncol, és spárgázik? Egy klubban táncoltunk, és ő belement ebbe" - mondta a Chelsea Lately egyik 2013-as epizódjában. "Elkezdte csinálni a spárgát. Csak álltál ott, és nem tudtad, mit csinálj. Táncolj körülötte?"

Rebecca De Mornay

A Risky Business sztárjai 1983-ban vitték át a kémia a való világba, de nagyjából két év után szakítottak.

Cher

A Moonstruck színésznője 2013-ban Andy Cohennek elmondta, hogy 1985-ös kalandja a Golden Globe-díjas színésszel az öt legjobb szerelme közé tartozott.

Mimi Rogers

Egy évvel azután, hogy megismerkedtek, Cruise és Rogers 1987 májusában kötötték össze az életüket. Három évvel később elváltak. "Soha nem voltam még szerelmes. Mióta vele vagyok, nagyon kinyíltam. Azt hiszem, segített abban, hogy jobb színész legyek" - mondta a Rolling Stone-nak a szakításuk előtt. "Sokat élünk együtt. Mindent megosztunk egymással. ... Ő a legjobb barátom."

Nicole Kidman

A duó A mennydörgés napjain való közös munka során ismerkedett meg, és 1990-ben házasodtak össze. Ezután örökbe fogadták gyermekeiket, Isabella Jane-t (1992-ben született) és Connor Antony-t (1995-ben született), mielőtt 2001-ben elváltak.

Penélope Cruz

A Vanilla Sky szereplői nem sokkal Cruise és Kidman válása után kerültek kapcsolatba egymással, és 2001 augusztusában a Corelli kapitány mandolinja premierjén debütáltak a vörös szőnyegen. Mindketten tagadták, hogy románcuk lett volna az oka Cruise és Kidman szakításának, és 2004-re ők maguk is szakítottak.

Nazanin Boniadi

Cruise és a General Hospital színésznője - aki szintén tagja a szcientológiának - 2004 novemberétől 2005 januárjáig jártak. Néhány évvel később egy Vanity Fair-cikk azt állította, hogy Boniadit a szervezet kifejezetten Cruise miatt választotta ki. (A szcientológiai egyház tagadta az állításokat.)

Katie Holmes

Az egykori pár - szeretetteljes nevén TomKat - a 2000-es évek közepének egyik legikonikusabb párja maradt, annak ellenére, hogy végül szakítottak. Cruise érzelmei olyan erősek voltak, hogy 2005-ben egy kanapén ugrált fel-alá, miközben a tévében szerelmet vallott Holmesnak. Lányukat 2006-ban köszöntötték, hónapokkal azelőtt, hogy Olaszországban összekötötték az életüket. Holmes 2012-ben adta be a válókeresetet.

Laura Prepon

Az Orange Is the New Black öregdiákjáról 2014-ben azt pletykálták, hogy Cruise-zal randizik, de ő gyorsan elkaszálta a találgatásokat. "Annyira vicces, hogy amikor az emberek nem tudják, csak kitalálnak dolgokat" - mondta akkoriban a SheKnowsnak. "Állítólag most éppen Tom Cruise-zal randizom". Prepon négy évvel később hozzáment Ben Fosterhez, 2021-ben pedig elárulta, hogy már nem gyakorolja a szcientológiát.

Hayley Atwell

Miközben együtt dolgoztak a Mission: Impossible 7 című filmben 2020-ban, a pletykák szerint a főszereplők egy párt alkotnak, de sosem foglalkoztak az állításokkal. 2021 júliusában a londoni wimbledoni tornán látták őket a Mission: Impossible színésznőjével, Pom Klementieffel.