, 2021/11/15

Taylor Swift látszólag utalt az All Too Well című rövidfilmjében az exbarátjával, Jake Gyllenhaallal való kapcsolatára.

Jake Gyllenhaallal való kapcsolata

A közel 15 perces videó, amelyet a 31 éves Grammy-győztes írt és rendezett, november 12-én, pénteken jelent meg, a Red (Taylor's Version) című album megjelenésével egy időben. Sadie Sink és Dylan O'Brien "Her" és "Him" szerepében szerepeltek a projektben, bár karaktereik feltűnő hasonlóságot mutatnak Swift és a 40 éves Gyllenhaal között.

A rövidfilmben az "All Too Well" című dal 10 perces verziója szerepelt, amelyről a rajongók már régóta feltételezik, hogy a Pókember: Távol a háztól című film színésze ihlette. Swift a film pénteki premierjén továbbra is szemérmesen titkolózott a dal múzsájáról. "Ez az egyik érdekes kérdés, amit az emberek folyton feltesznek nekem a dalokkal kapcsolatban, és amit fontosnak tartok megjegyezni, hogy ezek a dalok az enyémek voltak évekkel ezelőtt, amikor megírták őket.

Most már a mieink, most már megosztjuk őket" - mondta az Extrának. "Azt hiszem, minden embernek odakint lehet valaki, akire gondol, amikor meghallja a dalt, és én ezt szeretném".

Swift már az új albumán való újbóli megjelenése előtt is megjegyezte a szám hatását. "Ez az egész arról szól, amivé a rajongók tették ezt a dalt" - mondta pénteken az Associated Pressnek. "Sosem volt kislemez, sosem volt hozzá klip, sosem volt hozzá vizuális elem, de ők nagyjából megteremtették hozzá a saját képzeletbeli filmes univerzumukat, szóval ez csak az, hogy én követem azt, amit ők elkezdtek, és amit mondtak nekem, hogy szeretnének"."

Az énekesnő csak dicsérő szavakkal illette a 19 éves Sinket és a 30 éves O'Brient is. "Bíztam Dylanben és Sadie-ben" - áradozott az Extrának. "Annyira felkészültek, annyira elkötelezettek voltak. Nem igazán lehetett levenni róluk a szemed a monitorokon, szóval nyilvánvalóan megpróbálsz minél jobban felkészülni, mielőtt odaérsz, de aznap az az elektromosság vagy ott van, vagy nincs, és az a kémia a képernyőn kettejük között - egyszerűen annyira tehetségesek"."

Swift és Gyllenhaal 2010-ben rövid ideig randiztak. 2015-ben a Howard Stern Show-ban lesöpörte az "All Too Well"-re vonatkozó kérdést, és így válaszolt: "Van [dalom]? Nem tudom." Az exek mindketten továbbléptek. A dalszerző 2017 óta randizik Joe Alwynnal, míg a színészt 2018 óta Jeanne Cadieu-val hozzák kapcsolatba.

A sapka és a szakáll kombinációja

O'Brien a filmben végig Gyllenhaal szakállához hasonló szakállt viselt, és egy ponton sapkát is, ami a Brokeback Mountain sztárjára hasonlított, amikor még Swift és ő egy párt alkottak.

A korkülönbség

Sink 19 éves, míg a Teen Wolf öregdiákja 30. Összehasonlításképpen Swift 20, míg Gyllenhaal 29 éves volt 2010-ben. A karakterek közötti korkülönbség a dal 10 perces verziójában a szakításuk egyik okaként szerepel.

A vörös rúzs

A Stranger Things sztárja vörös ajkakat viselt az O'Briennel való veszekedés közben a rövidfilmben. Swift állítólag 2009-ben ismerkedett meg először a rúzs árnyalatával, nem sokkal a Gyllenhaallal való kapcsolata előtt.

Az őszi háttér

Az a jelenet, amelyben O'Brien átkarolja Sinket, miközben az erdőben sétálnak, szinte teljesen megegyezik azokkal a fotókkal, amelyeket az Us Weekly tett közzé Swiftről és Gyllenhaalról, amint 2010 novemberében New Yorkban mutatják a PDA-t.

A végeredmény

Swift a videó végén "Her" felnőtt változataként tűnt fel, aki All Too Well című könyvét olvasta fel. Bár a karakter nem ültette át szívfájdalmát slágerre, egy másik kreatív módon megosztotta a világgal a történetét.