, 2023/1/2

Bár az első gondolatod az lehet, hogy a csipeszedhez nyúlsz, valójában többet árthatsz, mint használsz, ha kitéped. Az orrszőrzet ugyanis (bár határozottan bosszantó) valójában egy célt szolgál - ez a szervezet első védelmi vonala az orrüregben lévő baktériumokkal és baktériumokkal szemben.

Szóval biztonságosan el akarod távolítani az orrszőrzeted

További információ: A csillók (az orrszőrzet szakkifejezése) része annak a rendszernek, amely megvédi a tüdőt a légutakba kerülő szennyeződésektől és törmelékektől. "Nemcsak segítenek kiszűrni a bejövő betolakodókat, hanem lassan mozognak, hogy összenyomják és csapdába ejtsék a szennyeződéseket, nehogy elérjék a légutakat és bejussanak a véráramba" - mondja Dr. Julie Russak, a New York-i Russak Bőrgyógyászati Klinika munkatársa.

Ha nem lenne orrszőrzeted, fertőzést kaphatnál... vagy még rosszabbat. "Az orrszőrzet eltávolítása teljesen sebezhetővé teszi az orrüreget és az orrmelléküregeket, bármi is kerüljön be" - mondja Dr. Russak. "Ennek eredményeként nagyon fogékony leszel az allergiás rohamokra, az arcüreggyulladásra és a légúti fertőzésekre."

Tehát nem szabadulunk meg tőle teljesen - értem! Szerencsére van néhány bőrgyógyász által jóváhagyott dolog, amivel minimalizálhatod az orrszőrzet megjelenését anélkül, hogy veszélyeztetnéd az egészségedet.

1. Trimmelés

Dr. Russak szerint a legjobb - és legbiztonságosabb - fogadásod az orrszőrzet (néhány kirívóbb) eltávolítására a trimmelés. Ideális esetben trimmelő ollót vagy orrszőrnyírót kell ragadnod, mivel "a trimmelő ollót szögben és kifejezetten ezeknek a nehezen elérhető területeknek a trimmelésére tervezték" - mondja.

Nincs trimmer? Nem probléma. Ugyanazért az ollóért is nyúlhatsz, amit a szemöldököd formázásához használsz. Csak használj nagyítós tükröt, győződj meg róla, hogy jól megvilágított helyen vagy, és tisztítsd meg az orrodat és az ollót, mielőtt elkezded.

2. Zümmögő

A trimmeléshez hasonlóan az elektromos zúzó is biztonságos és egyszerű módja az orrszőrzet eltávolításának. Ez a gyors és fájdalommentes módszer időt takarít meg az ollóval való trimmeléshez képest, és egyre több márka készít már olyan elektromos arcbuzzereket, amelyeket a nőkre szabottan terveztek.

Ez a diszkrét Panasonic trimmer például szemöldökre és egyéb arcszőrzetre is használható - és a forgó belső penge húzás nélkül vágja le a szőrszálakat.

3. Lézeres szőrtelenítés

Ha tartósabb megoldást keresel, mert az orrszőrzetedet a kor vagy hormonális problémák okozzák, akkor a lézeres szőrtelenítés lehet a legjobb megoldás - de győződj meg róla, hogy szakemberhez mész a biztonságos (és hatékony) élmény érdekében. "Az orrszőrzet széleit kezeljük, ami a pácienseink tipikus kérése, de nem tudjuk az egészet belülről kezelni". "Ahhoz, hogy ezt biztonságosan elvégezhessük, az orrlyuk egyik oldalát kissé felfelé tartjuk, és a lézert oldalirányban lövöldözzük be". Karavolas azt ajánlja, hogy a legkisebb fájdalom érdekében kérje a Splendor X készüléket. Egy dolgot érdemes megjegyezni: Bár a lézeres szőrtelenítés hatékony megoldás, amely tartósan tart, mindenképpen költségesebb és időigényesebb, mint a trimmelés.

És ne feledd! Ne tedd. Próbáld ki. A gyantázást vagy a csipeszezést.

Ezek az orrszőr-eltávolítási módszerek nem csak hihetetlenül fájdalmasak, de mindkettő nem is biztonságos, mivel a szőrtüsző teljes eltávolításával járnak, így nagyobb eséllyel kell számolnod duzzanattal vagy fertőzéssel. "Ennek eredményeként nagyon fogékony vagy az allergiás rohamokra, az arcüreggyulladásra és a légúti fertőzésekre" - mondja Dr. Russak. A fertőzés sem a legrosszabb forgatókönyv. "Ha egy orrfertőzés felfelé haladna, és bejutna abba a csomópontba, ahol más vénák csatlakoznak, az komoly egészségügyi kockázatot jelenthetne, mivel ez most átjárót jelent a baktériumok számára közvetlenül az agyba.

Baktérium az agyban = nem valami, amit szeretnél, igaz? Maradjunk tehát a fenti három orrszőr-eltávolítási módszer egyikénél.