, 2022/12/29

A legtöbb asztrológia-megszállott elég jól ismeri a Nap-jegyét - ez az a csillagjegy, amely a személyiségünkhöz igazodik (és ez az alapja a legtöbb havi horoszkópjóslásnak). De a Hold-jegyek valami egészen mást jelentenek.

Mit mond a Hold jegye a személyiségedről és hogyan találhatod meg a tiédet

Míg a Nap-jegyed azt jelképezi, ahogyan az emberek érzékelnek téged, különösen az első benyomásukat, addig a Hold-jegyed határozza meg, hogy mit értenek meg rólad, ha egyszer igazán elkezdenek megismerni téged. A Hold-jegyed azt képviseli, "ami a személyiségedben rejtve van. A Hold az, aki valójában vagy - a legérzékenyebb részeid" - mondja Narayana Montúfar hivatásos asztrológus.

A "nagy hármas" (Nap, Hold és felkelő jegy) egyikeként a Hold tájékoztatja a belső világodat. Ráadásul, mint "fényjelek", a Nap és a Hold jegyeid párhuzamosak - ahogyan a napfogyatkozásokat is együtt hozzák létre, úgy működnek együtt a férfias és a női oldalad aspektusainak kialakításában is, mondja Montúfar. A személyiséged túlmutat azon, amit az emberek kívülről látnak, így ami az elmédben és a szívedben zajlik, vagyis amit a Hold-jegyed irányít, ugyanolyan nagy hatással van arra, hogy ki vagy a lényeget tekintve, mint a Nap-jegyed.

Mi is pontosan a Hold jegye?

Az asztrológiában a Napjegyed a külső személyiségedet tükrözi, míg a Holdjegyed az érzelmeidet és a hangulatodat irányítja - mondja Donna Page, hivatásos asztrológus és tanácsadó. "A Hold uralja az éjszakát és az érzelmi világunkat" - magyarázza Page. "Óriási szerepe van az általános személyiséged meghatározásában." Mivel a Hold úgy viselkedik, mint a Nap ellenpárja, amely Montúfar szerint a férfias energiát képviseli, a Hold az ellenkezőjét képviseli.

"A Hold jegye jobban összhangban van a női oldaladdal és a privát éneddel" - mondja. "Akkor ismerhetsz meg valakit igazán, akkor tudod meg, mi mozgatja, és milyen érzelmei vannak, ha megismered a Hold-jegyét." Gondolj a Nap-jegyedre úgy, ahogyan mások látnak téged - a munkát, amit választasz, ahol élni szeretsz, a stílusodat. A Hold-jegyed inkább arról szól, hogyan reagálsz arra, amit az élet az utadba sodor. Emellett segít megalapozni az érzelmi stabilitást és támogatást, szóval ez elég nagy dolog - mondja Page.

Hogyan befolyásolják a Hold-jegyek az életedet?

Először is, a Hold-jegyed ismerete "elárulhatja, hogy érzelmi szinten hogyan reagálsz a helyzetekre" - jegyzi meg Page. "Azt is elárulja, hogy a személyes kapcsolatokban mire van szükséged ahhoz, hogy az emberek megértsék, miért reagálsz úgy, ahogyan reagálsz". Ami azt illeti, hogy a Hold-jegyed tágabb értelemben hogyan befolyásolja az életedet, Montúfar szerint a Hold szuper fontos az egészségeddel, a kapcsolataiddal és az igényeiddel kapcsolatos sok minden meghatározásában.

A Hold-jegyed mindenképpen tájékoztat arról, hogy mire van szükséged az öngondoskodás és az általános jólét szempontjából, de még olyan dolgokban is útmutatást adhat, mint például, hogy mire van szükséged az étrendedben, mondja Montúfar. Ez kapcsolódik ahhoz az elképzeléshez, hogy a Hold szabályozza a kiteljesedésünk érzését. "Spirituális szinten a Hold jegye megmutatja, hogy mire van igazán szükségünk ahhoz, hogy teljesnek érezzük magunkat."

"Elárulja, hogy milyen típusú szeretőkhöz vonzódunk leginkább, milyen partnerre van szükségünk, mire van szükségünk a barátoktól és a családtól. Ha nem érzed magad érzelmileg kiteljesedettnek, nem tudod megvalósítani álmaid életét"." Ha figyelembe veszed, hogy a Hold-jegyed mennyire kompatibilis a partnered Hold-jegyével, az azt is meghatározhatja, hogy mire van szükséged tőle, hogyan fogtok érzelmileg viszonyulni egymáshoz, sőt, azt is, hogy összességében mennyire kompatibilisek egy kapcsolatban.

Bár Montúfar szerint ez sosem jelent "mindent vagy semmit", mégis fontos tényező, amit figyelembe kell venned, amikor partnerséget építesz valakivel. Ahogyan a Nap a férfias energiát, a Hold pedig a nőieset képviseli, Montúfar megosztja, hogy a Napjegyed az apát, a Holdjegyed pedig valójában az anyai energiával kapcsolatos - és gyakran arra utal, hogy milyen lesz a kapcsolatod az anyafiguráddal.

Hogyan találod meg a Hold-jegyedet?

A Hold-jegyedet a Holdnak a születésed konkrét időpontjában az égen elfoglalt helyzete határozza meg. A Hold-jegyed kiszámítása nagyon egyszerű - tudnod kell a születési dátumot, helyet és időt. A Hold elég gyakran mozog az állatövön keresztül (ezért lehet, hogy teljesen más a Nap-jegyed, mint a Nap-jegyed!), ezért van szükséged ennyi konkrétumra ehhez. Rengeteg online kalkulátor van, amely elvégezheti helyetted a munkát, például a Montúfar weboldalán található Holdjegy-kalkulátor, de a CafeAstrology.com-on található kalkulátor is megteszi a dolgát.

Ha megtaláltad a Hold-jegyedet, itt van minden, amit tudnod kell arról, hogyan játszik bele a személyiségedbe:

Kos Hold jegye

Uralkodó bolygó: Mars

A Mars uralkodó bolygójával a Kos intenzív, tüzes, szenvedélyes jegy. Ha a Hold jegye Kos, akkor jobban kiteljesedsz, ha olyan környezetben vagy, amely lehetővé teszi, hogy kimondd az érzéseidet. "Képes vagy azt mondani: 'Ha nekem erre van szükségem, akkor erre van szükségem'" - magyarázza Page.

Érzelmileg szükséged van arra, hogy első legyél, akár az új iPhone-t ragadod meg, akár a vállalati ranglétrát mászod meg gyorsabban, mint a társaid. A pozitívum? Könnyen inspirálódsz. A mínusz? Előfordulhat, hogy belevágsz valamibe, mielőtt rájönnél, hogy ez az, amit valójában akarsz. De élvezed a kihívásokat, és harcolsz azért, amiben hiszel. Elvégre a Marsot nem véletlenül hívják a háború bolygójának, mondja Montúfar.

Bika Holdjegy

Uralkodó bolygó: Vénusz

Bika holdjegyű vagy? A szeretetnyelved az ajándékozás/ajándékozás formájában jelenik meg, és szeretnél kényelmesen élni az életben. Nincs ezzel semmi baj, de előfordulhat, hogy nagyobb valószínűséggel maradsz egy rossz helyzetben vagy kapcsolatban, ha annak jó az anyagi oldala. (Mellesleg: a jó szex elég fontos számodra egy kapcsolatban. Ha ez hiányzik, akkor lehet, hogy máshová mész). "Az az igényed, hogy ne kényszerítsenek bele valamibe" - teszi hozzá Page, megjegyezve, hogy azt is meg akarod győződni, hogy van időd átgondolni a dolgokat, mielőtt cselekszel.

A jó hír azonban az, hogy a Bika a Hold kedvenc jegye, magyarázza Montúfar. Ha a Hold jegye Bika, akkor szerinte a Hold jegye "nagyon erős" - és ez határozottan a javára válhat. Támaszkodj hajlamodra, hogy élvezd az érzékeket stimuláló dolgokat, és koncentrálj az öngondoskodásra. Ez segíthet elhozni a biztonságot és stabilitást, amire vágysz.

Ikrek Hold jele

Uralkodó bolygó: Merkúr

Ha a Holdjegyed az Ikrek jegyében áll, szükséged van arra, hogy meghallgassanak és meghallgassanak - az életben és a munkában egyaránt. "Nem feltétlenül csak arra, hogy az emberek kommunikáljanak veled, hanem arra, hogy befogadjanak és megértsenek" - mondja Page.

Ez a kapcsolatokra is igaz: Olyan partnerre van szükséged, aki jól kommunikál, különben nem fog működni a dolog. Folyamatosan dolgoznod kell azon, hogy belsőleg elégedettnek és békésnek érezd magad, és ha nem sikerül, akkor addig dolgozol, amíg nem sikerül. Előfordulhat, hogy egyszerre több kapcsolattal zsonglőrködsz, hogy megtaláld azt, amit igazán szeretsz - és ez nem baj (nem tehetsz róla, hogy ennyire népszerű vagy!).

A Merkúr uralma alatt álló Ikrek hajlamosak arra, hogy társasági pillangók legyenek, és "repkedjenek" a különböző társas helyzetekben és csoportokban. Amikor a Hold jegyed az Ikrekben áll, Montúfar szerint ez tükrözheti az érzelmi világodat, az érzelmeid "mindenhol ott vannak". Jó, ha tisztában vagy ezzel, és időről időre ellenőrzöd magaddal, hogy valójában hogyan érzed magad.

Rák Holdjegy

Uralkodó bolygó: A Hold

Rák Hold jegyűként nagyon érzelmes vagy, és hajlamos vagy sok érzéssel rendelkezni. Gondoskodni akarsz másokról, de mélyen legbelül azt is szeretnéd, hogy rólad is gondoskodjanak. "Szükséged van arra, hogy valaki megértse, hogyan érzel valamivel kapcsolatban" - teszi hozzá Page. Mivel a Hold az uralkodó bolygója, a Rák olyan holdjegy, amelyre nagy hatással vannak a Hold ciklusai, így ha odafigyelsz arra, hogy ez hogyan hat rád, az segíthet jobban megérteni az érzelmi szükségleteidet - és azt is, hogyan teljesítsd őket, mondja Montúfar.

Azért is hajlamos vagy ragaszkodni a kapcsolatokhoz, mert nem akarod kidobni az összes energiát és erőfeszítést, amit beléjük fektettél, ezért fájdalmas az elengedésük. És olyan otthont akarsz, ahol jól érzed magad, és szereted a saját családod létrehozásának gondolatát.

Oroszlán Holdjegy

Uralkodó bolygó: A Nap

Mivel uralkodó bolygód a Nap, szeretsz ragyogni, Oroszlán Hold jegyű, és vágysz arra, hogy a figyelem középpontjában legyél (uh, duh!). Montúfar szerint ez egy különleges fajta mágnesességben nyilvánulhat meg, ami valósággal vonzza az embereket hozzád.

Érzelmileg szükséged van arra, hogy megbecsüljenek, akár egy kapcsolatban, akár a munkahelyeden. "Szükséged van arra, hogy érezd, hogy az emberek különlegesnek ismernek el" - mondja Page. Bár azt szeretnéd, hogy mindenki lássa a nagyszerűségedet, a világ nem feltétlenül így működik, ezért... tanulj meg megbékélni ezzel.

Emellett szeretsz szórakozni és bulizni, és nagyon nagylelkű és hűséges tudsz lenni a barátaiddal. Csak ne feledd, hogy az emberek változnak, és nem mindig érdemlik meg a szeretetedet.

Szűz Hold jegy

Uralkodó bolygó: Merkúr

Ha a Holdjegyed a Szűz jegyében áll, akkor úgy érzed, kénytelen vagy rendet tenni az életedben. "Szükséged van arra, hogy az emberek megértsék, hogy nem kritikus vagy - a tökéletességre törekszel" - mondja Page. Lehet, hogy a szekrényednek egy bizonyos módon kell elrendezve lennie, vagy a munkahelyi életednek éppen úgy kell lennie, ahogyan kell. Teljesen rendben van, hogy vannak preferenciáid, de ne feledd, hogy a tökéletesség nem mindig lehetséges. Engedd el!

"A Szűz Holdas emberek az érzelmek terén küzdhetnek, mert a Merkúr mindent elemezni akar, az érzelmek pedig nem racionálisak" - magyarázza Montúfar. Emiatt, ha a Holdad a Szűzben áll, légy kíméletes magaddal és azzal, hogy mit érzel egy adott pillanatban. Nem kell mindig mindent teljesen megértened és értelmezned.

Szűz Holdként akkor is boldog és kiteljesedett vagy, ha úgy érzed, hogy egészséges életmódot folytatsz (zöld turmixot valaki?). Szintén érdemes megjegyezni: A kapcsolatokban válogatós tudsz lenni, de ezzel nincs semmi baj. Csak ne légy annyira válogatós, hogy leírj valakit, aki csodálatos lehet számodra.

Mérleg Holdjegy

Uralkodó bolygó: Vénusz

Mérleg holdjegyű vagy? Imádod a kapcsolatokat, és mindig keresed a másik feledet. Élvezed, hogy van valakid, akivel együtt csinálhatsz dolgokat, legyen az egy barát vagy egy S.O. "Békére és harmóniára van szükséged, a kapcsolatokban és a világban" - mondja Page. Ez megmagyarázza, miért akarsz természetesen olyan partnert választani, aki olyan, mint te - a hasonlóságok biztosítják a kevesebb vitát, amelyek elsüllyeszthetik a "hajót".

Hajlamos vagy szuper alkalmazkodó lenni, és az emberek természetesen vonzódnak hozzád. A hátránya: Az a vágyad, hogy természetes béketeremtő legyél, lábtörlővé tehet, ha nem vigyázol.

Skorpió holdjegy

Uralkodó bolygó: Plútó (klasszikus uralkodó: Mars)

Időnként heves vagy, és bizalmi problémáid lehetnek, de nagyon intuitív ember is vagy. Tudod, ha az emberek hazudnak neked - és utálod, ha titkolóznak előtted. "Szükséged van arra, hogy tudd, megbízhatok benned" - mondja Page azokról, akiknek a Holdja a Skorpió jegyében áll. Meg kell tanulnod bízni az ösztöneidben - különben a végén csak teljesen paranoiás leszel, hogy az emberek bántani fognak.

Bár ez az óvatosság néha megnehezítheti, hogy megnyílj mások előtt, Montúfar szerint a Skorpióban álló Hold jegyének megvannak az előnyei is. "Rugalmassá és erőssé teszi őket, olyanokká, mint egy túlélő. Elkötelezett szeretők és barátok, nagyon intenzíven éreznek".

A versengést is kedvelik. Csak arra ügyelj, hogy ez inkább a karriered előremozdítása mentén maradjon, és kevésbé abban, hogy valaki mással versengj a szerelemért - az csak bajt hozhat.

Nyilas Hold jel

Uralkodó bolygó: Jupiter

Nyilas jegyű Holddal mindent akarsz - és ezzel nincs is semmi baj. Vágysz a szabadságra, a világjárásra és arra, hogy minél többet tudj. Boldogtalanná válhatsz, ha csapdában érzed magad, akár egy kapcsolatban, akár az életkörülmények miatt. Olyasvalakivel kell lenned, akiről úgy érzed, hogy hagy fejlődni, és nem köt le - és aki őszinte lesz veled. "Szükséged van az igazságra, és nem akarod, hogy hazudjanak neked" - mondja Page.

Mivel a Nyilas jegyűeket a Jupiter, a bőség bolygója uralja, te egy szerencsés kacsa vagy. Montúfar szerint a Nyilas Hold jegyű emberek "nagyon bőségesen bánnak az idejükkel és a pénzükkel. Az emberek szívesen vannak körülöttük, szórakoztatóak, tele vannak tudással, és nagyon szerencsések".

Ja, és csak hogy tudd: félsz attól, hogy megítélnek, de hajlamos vagy mások megítélésére is. Hajlamos vagy vitákba és vitákba keveredni, és szeretsz igazad lenni. Csak tudd, hogy ez nem mindig fog megtörténni.

Bak Holdjegy

Uralkodó bolygó: Szaturnusz

Ha a Holdjegyed a Bak jegyében áll, akkor félsz attól, hogy nem lesz minden a legnagyobb rendben, és szeretsz felkészülni mindenre, amit az élet rád zúdít. Néha azonban túlságosan is felkészülsz, ami megakadályozhat abban, hogy új lehetőségeket vállalj.

A kapcsolatokban nagyon hűséges vagy, ha egyszer elkötelezed magad - csak egy kis időbe telhet, amíg eljutsz erre a pontra. "Érzelmileg szükséged van arra, hogy tiszteljenek, és hogy az emberek megértsék, hogy csak azért, mert nem vagy nyálas, még nem jelenti azt, hogy nem szereted őket" - mondja Page. Szuper felelősségteljes vagy, de erős határokat kell tartanod, hogy megbízhatóságodat ne használják ki a munkahelyeden.

Vízöntő Holdjegy

Uralkodó bolygó: Uranus

A Vízöntő Holdjegyeddel erős igényed van arra, hogy más legyél, és megtaláld, hová tartozol. "Szükséged van arra, hogy tiszteljenek a zsenialitásodért, és hogy az emberek tudják, hogy egyedi vagy" - mondja Page. Szereted az olyan emberekkel, helyekkel és helyzetekkel kapcsolatos tapasztalatokat, amelyek különböznek attól, amiben felnőttél, és gyakran vonzódsz a különböző kultúrákból és országokból származó emberekhez. Mégis, mindig keresed azt a helyet, ahová beilleszkedhetsz.

Ha nincs lehetőséged új élményekhez jutni, úgy érezheted, hogy elszakadtál a körülötted lévőtől, ezért is olyan fontos számodra, hogy amikor csak tudsz, utazz. Mellékszál: szükséged van az erős barátságokra és kapcsolatokra, és gyakran maradsz haver egy exeddel, ha a dolgok nem működnek.

Halak Holdjegy

Uralkodó bolygó: A Halak jegye: Neptunusz (Klasszikus uralkodó: Jupiter)

Halak holdjegyed van? Te vagy a zodiákus romantikusa, és szereted, ha szeretnek - pontosan úgy, ahogy vagy. "Szükséged van arra, hogy érezd, hogy valaki elfogad téged, minden porcikáddal együtt" - mondja Page. De hajlamos vagy személyesen áldozatnak érezni magad, ha úgy gondolod, hogy az élet igazságtalan, vagy hogy valaki rosszul bánik veled.

Montúfar megosztja, hogy a Halak Hold bepillantást enged a láthatatlanba, és hajlamos vagy a látnoki oldalra. Ez a belső világodra és érzelmeidre való összpontosítás néha megakadályozhat abban, hogy határozottan viselkedj az életedben élő emberekkel, de van remény. "Nagyon lágyak és álmodozóak, angyaliak, [és] egy kicsit túl édesek vagy érzékenyek lehetnek, de ha egyszer megtalálják a határaikat és az egyedüllétüket, boldogok lehetnek" - mondja.

FYI: Gyakran szeretnének válaszokat kapni olyan kérdésekre, amelyek megválaszolhatatlanok, és komolyan befolyásolhatják őket a tragédiák. Akkor találod meg a beteljesülést, ha tehetsz valamit, amivel segítesz enyhíteni a szenvedést, vagy olyasmit teszel, amiben hiszel, még ha ez olyan egyszerű is, mint egy barátod megsegítése.