, 2021/11/18

Mayim Bialik és Jalen Rose gyerekkori hírnévről, mentális egészségről és arról beszélnek, miért tért vissza a színészethez.

mentális egészségről

Imádom a "Jeopardy!" És miután a nagyszerű Alex Trebek elhunyt, országos vitát folytattunk az utódjáról. Sajnos a kiválasztási folyamat csúnyábbá vált, mint egy elnökválasztás, a sárdobálás, a mocsok kiásása vagy éppen a narratívák kitalálása miatt. Ez utóbbi igaz a "Reneszánsz ember" vendégemre, Mayim Bialikra, aki ideiglenes társműsorvezető - és bevallotta, hogy érzi a vakító fényt. Különösen azután, hogy tévesen oltásellenesnek bélyegezték.

"Miután a New York Times írt rólam egy cikket, amit én nagyon semlegesnek találtam... el sem tudom mondani, hányan mondták, hogy "ő egy anti-vakuzionista"" - mesélte az októberi cikkről. "És ez olyan volt, hogy 'Nem olvastad a cikket?' Ez engem, mint embert, felháborít. Hírességként nem bosszant annyira, mert hálás vagyok a publicistámnak, hogy emlékeztetett, hogy ne olvassam el a kommenteket. Volt egy kis botlásom...

De az tény, hogy amikor az emberek olyan dolgokat mondanak rólad, amelyek nem igazak, az fáj. És ez fáj, akár a barátnőddel, akár a szeretőddel, akár a New York Times kommentszekciójában... Én tényleg csak azt akartam mondani, hogy "Nem vagyok oltásellenes". A gyerekeimet későn oltották be. Ez igaz. És mi is be voltunk oltva."

Mayim már régóta híres. Gyerekszínészként, akinek áttörő szerepe a fiatal CC Bloom (a k a Bette Midler) volt a "Beaches"-ben, később a bátor tinédzsert, "Blossom"-ot alakította. Akkoriban a legvitatottabb dolog vele kapcsolatban a lötyögős virágos kalapválasztása volt.

Most, a közösségi média-központú 2021-ben kétgyermekes anyuka, doktori diplomája van idegtudományból, és rengeteg árnyalt, művelt véleményt mond, ami láthatóan felbőszíti azokat az embereket, akik a címlapon túl nem olvasnak. Ő a házigazdája a "Breakdown" nevű, mentális egészséggel foglalkozó podcastnak is, amelynek nemrég én voltam a vendége. Remekül működött köztünk a kémia, úgyhogy szerettem volna egy otthon és otthon, beszélgetni karikáról, hitről, tudományról és gyerekkori hírnévről.

Tinédzserként lettem híres, így megértem, hogyan hat a reflektorfény az érésedre.

Neki már korábban is volt hírneve. És ahogy beszélt a tapasztalatairól, mindenre igennel bólogattam, amit mondani akart. "Nehéz, ha mindenki azt mondja, hogy csodálatos vagy, miközben tudod, hogy ez nem mindig igaz. És nehéz, hogy az emberek azért érdeklődnek irántad, amit nyújtani tudsz nekik, vagy amit adni tudsz nekik... Szóval szerintem van egy részed, ami nem igazán fejlődik ki teljesen, különösen, ha fiatalon van hírneved. Tudod, van egy részed, amelyik mindig azt mondja:

"Szeress engem, szeress engem. Mit tehetnék?" Érted? Szóval az életemnek határozottan van egy olyan aspektusa, amit ez alakított ki" - mondta. Bár nem tudja, hogy ki lenne, ha nem járta volna be ezt a különleges showbiznisz-utat. És voltak előnyei is: sok NBA-meccs. Felidézte, hogy látta a fiatal Shaqot játszani, és részt vett egy NBA All-Star meccsen. Los Angelesben nevelkedett New York-i Knicks-kötődésűek által, de valahogy mégis fanatikus Golden State-rajongó lett.

És ne feledkezzünk meg szeretett UCLA Bruins csapatáról sem. Mayim otthagyta a színészetet, hogy a UCLA-ra járjon, ahol olyan szokásos főiskolás gyerekes dolgokat csinált, mint például a Pauley Pavilion előtt aludt a jegyekért. "Akkoriban ez volt a dekadencia évtizede a UCLA-n. Több meccset láttam a Pauley Pavilionban, mint amennyit meg tudnék számolni... Úgy értem, teljesen megőrültünk a UCLA kosárlabdáért" - mondta.

Mayim orvosi egyetemre akart menni, és pszichiáter akart lenni. De azt mondta, hogy nem voltak meg hozzá a jegyei, ezért inkább továbbtanult. Arra is szakított időt, hogy fiatal anyaként nevelje a most 13 és 16 éves gyermekeit. És az ok, amiért visszatért a színészethez, eléggé megdöbbentő: szüksége volt egészségbiztosításra.

lásd még. "Nem gondoltam, hogy egyszer majd a 'Big Bang Theory'-ban fogok szerepelni. Soha nem néztem a műsort.

Elfoglalt voltam. Kifogytunk az egészségbiztosításból, mert ebben az országban nem biztosítanak egészségbiztosítást, hacsak nincs egy bizonyos fajta munkád" - mondta. Sokat beszélgettünk a mentális egészséggel kapcsolatos küzdelmek kezelésének fontosságáról, többet a karikáról és agyi kvízekről is. Mayim profi módon kezelte a Gone in 60 Seconds (Elveszett 60 másodpercben) című, gyorsan lövöldözős részemet.

Azt mondta, hogy a legjobb zsidó finomság, amit az embereknek meg kellene kóstolniuk, az a fekete-fehér süti, hogy Steph Currynek kellene vezetnie a "Jeopardy!"-t, és bevallotta, hogy borzalmasan rossz matekból. A kedvenc női karaktere a '90-es évekből Regina King által alakított Brenda Jenkins a "227"-ből, ami kiváló választás (bár én Marla Gibbsre szavazok, aki az anyámat játszotta a "Jalen vs. Mindenki" pilotjában).

Végül azt mondta, hogy ha nem a showbizniszben lenne, akkor kiváló szervező lenne. Nem akarok dicsekedni, de mivel egykori profi sportoló és jelenlegi törzsutas vagyok, a szervezés, a csomagolás és a garázsok kitakarítása terén is ász vagyok. Ezért örömmel jelentem be legújabb vállalkozásunk megalakulását: Rose Blossom Organizers. Mi hagyjuk kivirágozni a rendezettségét. Oké, igazából még nem egyeztettem Mayimmel, de szerintem remekül néznék ki egy virágos munkás overallban.

A detroiti születésű Jalen Rose tagja a Michigani Egyetem ikonikus Fab Five-jának, akik a 90-es évek elején felrázták az egyetemi kosárlabdázás világát. 13 szezont játszott az NBA-ben, mielőtt médiaszemélyiséggé vált. Rose jelenleg az "NBA Countdown" és a "Get Up" elemzője, valamint a "Jalen & Jacoby" társ-műsorvezetője. Az ESPN "30 for 30" sorozatának "The Fab Five" című műsorának producere, a "Got To Give the People What They Want" című bestseller szerzője, divatszakember, és társalapítója a Jalen Rose Leadership Academy-nek, egy állami charter iskolának szülővárosában.