, 2021/11/16

Jen Shah ellen vádat emeltek a The Real Housewives of Salt Lake City 2. évadának forgatása közben egy hosszú ideig tartó telemarketinges rendszerben játszott állítólagos szerepe miatt - és minden szem a Bravo sztárjára szegeződik, mivel akár 50 év börtönbüntetés is vár rá.

letartóztatásáról és még sok másról.

A Bravo nézői Shah-val a RHOSLC 1. évadában találkoztak, amelyet 2019-ben forgattak és 2020-ban sugároztak. Hamar polarizáló karakterré vált a sorozatban, a rajongók megkérdőjelezték a munkáját és azt, hogy több asszisztensre van szüksége. "Az emberek eljönnek hozzám, és én befektetek a cégeikbe, szóval rengeteg különböző befektetésünk van, mindenféle dolog" - mondta Shah a karrierjéről az Access Hollywood "Housewives Nightcap" című műsorában 2020 novemberében. "Képes voltam erre, mert amit ki tudtam vésni, a rést, amit ki tudtam vésni a közvetlen válaszmarketing világában".

Nem sokkal azután, hogy elkezdődött a RHOSLC 2. évadának forgatása, amelyben Meredith Marks, Whitney Rose, Heather Gay, Lisa Barlow és Mary Cosby is szerepel, március 30-án jött a hír, hogy Shah-t és a műsorban szereplő egyik asszisztensét, Stuart Smith-t letartóztatták Utahban. "Jennifer Shah, aki gazdag és sikeres üzletemberként jeleníti meg magát a "valóságshow"-ban, és Stuart Smith, akit Shah "első asszisztenseként" mutattak be, állítólag ártatlan személyek "leadlistáit" állították össze és adták el, hogy a rendszerük más tagjai ismételten átverhessék őket" - mondta Audrey Strauss manhattani ügyész sajtóközleményében.

"A valóságban és az állítások szerint az úgynevezett üzleti lehetőségek, amelyeket Shah, Smith és társtársaik az áldozatokra erőltettek, csak a kapzsiság által motivált csalárd tervek voltak, amelyek célja az áldozatok pénzének ellopása volt. Most ezek a vádlottak állítólagos bűncselekményeikért börtönbüntetéssel néznek szembe." Peter C. Fitzhugh, a HSI különleges ügynöke azt állította, hogy Shah és Smith "pazar életmódjukat a kiszolgáltatott, gyakran idős, munkásosztálybeli emberek kárára építették fel".

"Shah és Smith a nagyon is valós emberi áldozataikat megvásárolható és eladható "nyomokként" tárgyiasították, személyes adataikat eladásra kínálták csalóhálózatuk más tagjainak" - mondta Fitzhugh. "A New York-i HSI a New York-i rendőrségen és az Egyesült Államok Ügyészségén, az SDNY-nél működő partnereinkkel, valamint a HSI Salt Lake City segítségével azon dolgozott, hogy Shah és Smith felelni fog állítólagos bűncselekményeikért. Ennek eredményeképpen az új valóságuk nagyon is másképp alakulhat, mint ahogyan azt ők várták."

Egy forrás akkoriban azt mondta az Us Weeklynek, hogy Shah "zavarba jött" a botrány miatt, amelyben a New York-i rendőrség nyomozói, a Nemzetbiztonsági Nyomozóiroda és a New York déli körzetének amerikai ügyésze együtt dolgozott. "Jen nagyon megalázott, hogy mindez a nyilvánosság előtt történik, és hogy ezt a Bravo is megmutatja" - mondta a forrás március 31-én a Usnak, megjegyezve akkor, hogy Shah "nem beszélt a színésztársaival vagy a barátaival" a letartóztatását követően.

Jen Shah ellen vádat emeltek a The Real Housewives of Salt Lake City 2. évadának forgatása során egy hosszú ideig tartó telemarketinges csalásban játszott állítólagos szerepe miatt - és minden szem a Bravo sztárjára szegeződik, mivel akár 50 év börtönbüntetés is vár rá.

A Bravo nézői Shah-val a RHOSLC 1. évadában találkoztak, amelyet 2019-ben forgattak és 2020-ban sugároztak. Hamar polarizáló karakterré vált a sorozatban, a rajongók megkérdőjelezték a munkáját és azt, hogy több asszisztensre van szüksége.

"Az emberek eljönnek hozzám, és én befektetek a cégeikbe, szóval rengeteg különböző befektetésünk van, mindenféle dolog" - mondta Shah a karrierjéről az Access Hollywood "Housewives Nightcap" című műsorában 2020 novemberében. "Képes voltam erre, mert amit ki tudtam vésni, a rést, amit ki tudtam vésni a közvetlen válaszmarketing világában".

Nem sokkal azután, hogy elkezdődött a RHOSLC 2. évadának forgatása, amelyben Meredith Marks, Whitney Rose, Heather Gay, Lisa Barlow és Mary Cosby is szerepel, március 30-án jött a hír, hogy Shah-t és a műsorban szereplő egyik asszisztensét, Stuart Smith-t letartóztatták Utahban.

"Jennifer Shah, aki gazdag és sikeres üzletemberként jeleníti meg magát a "valóságshow"-ban, és Stuart Smith, akit Shah "első asszisztenseként" mutattak be, állítólag ártatlan személyek "leadlistáit" állították össze és adták el, hogy a rendszerük más tagjai ismételten átverhessék őket" - mondta Audrey Strauss manhattani ügyész sajtóközleményében. "A valóságban és az állítások szerint az úgynevezett üzleti lehetőségek, amelyeket Shah, Smith és társtársaik az áldozatokra erőltettek, csak a kapzsiság által motivált csalárd tervek voltak, amelyek célja az áldozatok pénzének ellopása volt. Most ezek a vádlottak állítólagos bűncselekményeikért börtönbüntetéssel néznek szembe."

Peter C. Fitzhugh, a HSI különleges ügynöke azt állította, hogy Shah és Smith "pazar életmódjukat a kiszolgáltatott, gyakran idős, munkásosztálybeli emberek kárára építették fel". "Shah és Smith nagyon is valóságos emberi áldozataikat tárgyiasították, mint megvásárolható és eladható "nyomokat", személyes adataikat eladásra kínálták csalóhálózatuk más tagjainak" - mondta Fitzhugh.

"A New York-i HSI a New York-i rendőrségen és az Egyesült Államok Ügyészségén, az SDNY-nél működő partnereinkkel, valamint a HSI Salt Lake City segítségével azon dolgozott, hogy Shah és Smith felelni fog állítólagos bűncselekményeikért. Ennek eredményeképpen az új valóságuk nagyon is másképp alakulhat, mint ahogyan azt ők várták."

Egy forrás akkoriban azt mondta az Us Weeklynek, hogy Shah "zavarba jött" a botrány miatt, amelyben a New York-i rendőrség nyomozói, a Nemzetbiztonsági Nyomozóiroda és a New York déli körzetének amerikai ügyésze együtt dolgozott. "Jen nagyon megalázott, hogy mindez a nyilvánosság előtt történik, és hogy ezt a Bravo is megmutatja" - mondta a forrás március 31-én a Usnak, megjegyezve akkor, hogy Shah "nem beszélt a színésztársaival vagy a barátaival" a letartóztatását követően.

Jen állása saját szavaival

"Három különböző marketingcégem van, és leadgenerálással, adatmonetizációval, ügyfélszerzéssel foglalkozunk. A legjobban úgy tudnám leírni, hogy én vagyok Óz, a nagy varázsló, én vagyok a függöny mögött, akinek a létezéséről senki sem tud, de én vagyok az, aki mindent megvalósít" - mondta Shah az Access Hollywoodnak 2020 novemberében. "Szóval, a hirdetések felbukkannak nálatok, és azt kérdezik: 'Honnan a fenéből tudják, hogy a Neiman Marcusban vásárolok?'. vagyok én."

Folytatta: "Ha belegondoltok, tudjátok, hogy mekkora a forgalom az interneten minden másodpercben, a sok ember kattintgat. Én minden kattintáson pénzt keresek, bármikor, amikor bármire kattintasz, kapok egy kis pénzt. Azt hiszem, mivel a marketinges hátterem és a cégeim sikeresek voltak, tényleg megtaláltam a helyem a közvetlen válaszmarketing világában. Képes voltam elágazni és befektetni a divatcégünkbe, a bőrápoló termékcsaládunkba, a szempilla termékcsaládunkba."

a vádak

Shah és Smith állítólagos szerepe a telemarketing rendszerben többek között az volt, hogy "több száz" embert - sokan közülük 55 év felettiek - becsaptak azzal, hogy fiktív üzleti lehetőségekhez kapcsolódó "leadlistákat" adtak el.

Az idővonal

A sajtóközlemény szerint Shah és Smith állítólagos részvétele a rendszerben 2012-ig nyúlik vissza. Bár 2021 márciusában emeltek vádat ellenük, az ügy 2019-re nyúlik vissza, és 10 másik személy - Anthony Cheedie, Chad Allen, Shane Hanna Cameron Brewster, Kevin Handren, Joseph Ciaccio, Joseh Minetto, Joseph Depaola, Derek Larkin és Mattie Cirilo - ellen, akiket korábban telemarketinggel kapcsolatos, táviratcsalásra irányuló összeesküvéssel vádoltak meg.

A vádak

Shahot telemarketinggel kapcsolatos, táviratcsalással kapcsolatos csalás és pénzmosással kapcsolatos összeesküvés elkövetése miatt vették őrizetbe. Mind a Bravo sztárja, mind az asszisztense maximálisan 30 év börtönbüntetésre számíthat a táviratcsalás vádja miatt, és további 20 évre a pénzmosás vádja miatt.

A 'RHOSLC' 2. évadának forgatása

Us megerősítette, hogy a Bravo kamerái forogtak Shah letartóztatásának napján. "Jen éppen forgatott néhány jelenlévő nővel, amikor letartóztatták. A nők teljesen megdöbbentek, amikor Jent elvitték" - mondta a forrás a Us-nak, megjegyezve, hogy a csoport éppen egy coloradói kirándulásra készült. Egy másik forrás március 31-én azt mondta a Us-nak, hogy a stáb "folytatta a forgatást Jen letartóztatása után" nélküle.

"Jen jövője ebben az évadban továbbra is bizonytalan. Hogy visszatér-e a forgatásra vagy sem, senki sem tudja biztosan, még nem folytatta a forgatást" - mondta akkor a forrás.