, 2021/11/18

Ivanka Trump és Jared Kushner bérel Miami Condo után $32 millió megállapodás Indian Creek. A pár az Arte-ban bérel lakást, a környék egyik legdrágább új projektjében.

A pár az Arte-ban bérel lakást

Hivatali idejének végéhez közeledve Trump elnök a Mar-a-Lagóba, a kiterjedt Palm Beach-i birtokára költözik. Most úgy tűnik, hogy a lánya és a veje is Floridába költözik.

Az első lány, Ivanka Trump és férje, Jared Kushner, az elnöki hivatal vezető tanácsadója aláírtak egy szerződést egy társasházi lakás bérlésére az Arte-ban - közölte egy, a helyzetet jól ismerő személy. Az Antonio Citterio olasz építész által tervezett, feltűnő, piramis alakú épületet Miami Surfside negyedének egyik legluxusabb új, óceánparti fejlesztéseként tartják számon.

Egyúttal a környék egyik legdrágábbja is: A tetőtéri lakását nemrégiben 33 millió dollárért adták el egy New York-i magántőke-befektetőnek - számolt be a The Wall Street Journal. Az épület egyik fejlesztője kapcsolatban áll az elnökkel. Alex Sapir a Sapir Organization vezetője, egy olyan cégé, amelyet néhai édesapja, Tamir Sapir Sapir, egy szovjet emigráns indított, aki egy nagy New York-i ingatlanportfóliót felügyelt.

A Sapir Organization a 2008-as pénzügyi válság előtt összefogott a Trump Organizationnel a Trump SoHo társasházi szálloda építésében New Yorkban. Az üzletet ismerő személy szerint Trump asszony és Kushner úr aláírt egy megállapodást, hogy legalább egy évre bérbe vesznek egy nagy, bútorozatlan egységet az épületben. Az ilyen méretű ingatlanok hasonló területeken jellemzően havi tízezer dolláros bérleti díjakat jelentenek a Zillow szerint.

Az üzletet átmeneti intézkedésnek tartják, amíg a házaspár házat épít azon a telken, amelyet nemrég vásároltak a miami Indian Creek-szigeten 32 millió dollárért.

A házaspárt nem lehetett azonnal elérni kommentárért. A 16 lakásos épületben a lakások közvetlen liftes bejárattal rendelkeznek, ujjlenyomat-felismerő technológiával, mély, körbejárható teraszokkal, római travertin mennyezettel, európai fehér tölgyfa padlóval és hőmérséklet-szabályozott parkolóhelyekkel.

Az épület tele van kényelmi szolgáltatásokkal, többek között egy 75 láb hosszú, fűtött fedett medencével, egy saját tetőtéri teniszpályával, egy fitneszteremmel, egy gyermekjátszószobával és egy lakók társalgójával. Bár az épületben 24 órás biztonsági szolgálat működik, az üzletet ismerő személy szerint a házaspár további biztonsági szolgálatot fog hozni. Az épület értékesítését a Douglas Elliman vezeti.

A Trump-kormányzat idejére Trump asszony és Kushner úr a washingtoni Kalorama negyedben béreltek egy csúcskategóriás házat Andrónico Luksic chilei iparmágnástól - számolt be a The Wall Street Journal.