, 2022/12/28

Annak ellenére, hogy néhány tévéműsor és a romantikus filmek azt akarják elhitetni, hogy a flörtölés nem jelenti azt, hogy a másik minden viccén nevetni kell, és a szempilláiddal kell csattogtatnod. Valójában a flörtölés sokkal kevésbé bonyolult, állítja Tara Fields, PhD és a The Love Fix című könyv szerzője. "Nem kell, hogy valamiféle giccses vagy bolondos technikát jelentsen."

Hogyan flörtölj SMS és személyesen is ellenállhatatlan magabiztossággal

Kivéve, ha csak egy összejövetelre vágysz - ebben az esetben néhány stratégiailag elhelyezett hajcsavarás is megteszi a hatását. De ha azért flörtölsz, hogy megismerj valakit, és esetleg randizz vele, akkor a célod inkább az kell, hogy legyen, hogy tudasd vele, hogy tetszik neked, mintsem hogy megpróbáld rávenni, hogy kedveljen téged. A következő találkozás vagy sms-beszélgetés előtt mondd magadnak: "Csak azt akarom, hogy ez a személy tudja, hogy érdekel" - javasolja Fields. Ha erre a szándékra koncentrálsz, az segít levenni a nyomást a helyzetről - magyarázza. És remélhetőleg könnyebbé teszi, hogy önmagad légy.

Hogyan flörtölhetsz SMS-ben

Gratulálunk! Hivatalosan is megszerezted a szerelmed számát - kezdődhet a flörtölés. Íme néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartanod, amikor sms-ben lövöldözöl:

1. Vezess magabiztosan.

"Őszintén szólva, a flörtölés önmagában is a magabiztosság jele - tehát a tény, hogy csinálod, már önmagában magabiztos" - mondja Matt Lundquist, LCSW, MSEd, a New York-i TriBeCa Therapy klinikai igazgatója. Mégis, önmagadat odakint kitenni ijesztő lehet, ezért tegyél meg mindent, hogy ne gondolkodj túl sokat a válaszaidon, és érezd magad biztonságban abban, amit mondasz, javasolja Lundquist. Végül is, még ha belülről meg is halsz egy kicsit, azért vagy itt, hogy jól érezd magad! És végső soron azt akarod látni, hogy a személy, akivel flörtölsz, illik-e hozzád. Tehát minél hitelesebb, annál jobb.

2. Oszd meg apró részleteket a napodról.

"Amikor sms-ben flörtölsz, kicsit nehezebb lehet, mert az illető nem ugyanazt éli át, amit te ugyanabban az időben" - mondja Lundquist. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a kérdéseken kívül az illetőnek bepillantást engedj az életed egy pillanatfelvételébe is, legyen szó akár a vacsoráról, amit éppen eszel, vagy a könyvről, amit olvasol. Ez azzal a további előnnyel is jár, hogy még vonzóbbnak tűnsz - saját életed van, és nem csak ülsz és vársz a válaszra.

3. Használj fotókat, mémeket és emojikat szükség szerint a könnyedség kedvéért.

Az a klassz dolog az SMS-ben történő flörtölésben a személyes flörtöléssel szemben, hogy támaszkodhatsz némi külső segítségre, például mémekre, emojikra és képekre - teszi hozzá Lundquist. Például küldhetsz egy különösen aranyos fotót a kutyádról, találhatsz egy közös érdeklődési körödhöz kapcsolódó mémeket, vagy hozzáadhatsz egy aranyos emojit, hogy a dolgok könnyedek és szórakoztatóak maradjanak.

"A mémek és az emojik azért nagyszerűek, mert úgymond támaszkodhatsz más viccekre, amelyeket nem feltétlenül neked kell elkészítened" - mondja Lundquist. Ezen túlmenően pedig még abban is segíthetnek, hogy kitaláld, hogy az illetőnek, akivel sms-ezel, ugyanolyan a humorérzéke, mint neked.

4. Egyeztesd az sms-ezés sebességét és gyakoriságát.

Egy dolgot azonban ne felejts el, ugyanúgy, mint a valóságban, a kommunikáció során is figyelni kell arra, hogy a beszélgetést természetes tempóban folytassátok. Tehát ha csak néhányszor írnak SMS-t naponta, akkor okos dolog, ha alkalmazkodsz a tempójukhoz és a ritmusukhoz. Lundquist szerint nem arról van szó, hogy érdektelenséget színleljünk, de általában véve, ha utánozzuk valakinek az smsírási stílusát, az természetesebbé teheti a beszélgetést.

5. Mutasd meg humorérzékedet.

Ha már egy ideje beszélgetsz valakivel, nagyobb teret kapsz arra, hogy könnyedséget vigyél az interakciókba. Fields azt javasolja, hogy támaszkodj erre, amennyire csak lehet: Ez egy bolondbiztos módja annak, hogy felmérd a másik humorérzékét, és megmutasd, mennyire jól érzitek magatokat egymás társaságában.

Szóval, menj előre, és enyhén pörkölje meg őket, vagy viccelődjön magával, hogy minden este ugyanazt a fáradt tál tésztát készíti el, amikor SMS-t írnak. "Ha kapcsolatot keresel, olyasvalakit akarsz, aki az autentikus énedért fog szeretni" - mondja Fields.

6. Ne felejtsd el, hogy jól érezd magad!

"A nap végén a flörtölésnek játékosnak kell lennie" - mondja Lundquist. Ha túlgondolkodsz rajta, vagy nem engeded meg magadnak, hogy élvezd a folyamatot, amúgy sem fogsz magabiztosnak tűnni, ami meghiúsítja a célt. Ne felejts el játszani".

Hogyan flörtölj személyesen

Oké, lélegezz! Idáig eljutottál, és most te és a szerelmed (remélhetőleg) egy kis időt töltötök együtt négyszemközt. De még ha csoportos környezetben is, akkor is van néhány finom (de közvetlen!) módja annak, hogy megmutasd, hogy érdekel a dolog - és nem, egyik sem a szempilláiddal való csettintgetésből áll.

1. Dobd el a konzervválaszokat.

"Maradj távol minden olyan giccses tanácstól, amit néhány úgynevezett önjelölt társkereső szakértő szerint meg kell tenned" - magyarázza Fields. Gondolj: Hátravetni a fejed és kuncogni, amikor valami vicceset mondanak, vagy a hajlongás és a csettintés (bocs, Elle Woods!). Ehelyett inkább csak próbálj meg a lehető leghitelesebben önmagad lenni, és úgy beszélgetni, ahogyan egy barátoddal természetesen tennéd. Ez a legjobb módja annak, hogy megismerjék az igazi énedet. És ha nem jön össze a dolog, az sem baj. Fields szerint az a személy egyszerűen nem illik hozzád.

2. Vedd fel a szemkontaktust.

Ez egy egyszerű technika, de az egyik legfontosabb, magyarázza Fields. Ha valakinek a szemébe nézel, az nagyszerű módja annak, hogy tudasd vele, hogy nemcsak ő érdekel, hanem a beszélgetés is, amit ő hoz az asztalra. Nem tudja, hogyan kell csinálni? "Csak nézz az illetőre - nem valami mesterséges, bolondos "gyere ide" módon, hanem úgy, hogy természetesnek és organikusnak érezd" - magyarázza Fields. Ismétlem, ne gondolja túl.

Ha inkább a számok embere vagy, követheted az 50/70-es szabályt, amely szerint a beszélgetés során a beszélgetés 50 százalékában kell szemkontaktust tartani beszéd közben és 70 százalékban hallgatás közben, a Michigani Egyetem 2012-ben végzett kutatása szerint. A két idő között kortyolhatsz egyet az italodból, vagy nézelődhetsz egy kicsit a terem többi részében. Ez az egyensúly az érdeklődést és a magabiztosságot is mutatja.

3. Haladj az árral.

Ha valami kínos dolog történik, próbálj meg mindent megtenni, hogy ne borulj ki - javasolja Fields.

Ha például a randi alatt leöntötted egy kis borral az ingedet, miután feltakarítottad, próbáld meg elsimítani a helyzetet azzal, hogy valami olyasmit mondasz, hogy "Ezt kapom, amiért megpróbáltam kiöltözni neked". És tudd, hogy nem kell aggódnod amiatt, hogy ez a személy ítélkezik, mert a valódi beszéd: "Nem igazán tudod, hogy ki ez a másik személy ebben a pillanatban, úgyhogy minek idegeskedj emiatt?". Fields szerint. Ráadásul jó esély van rá, hogy időnként ők is ügyetlenek.

4. Dicsérd meg őket!

Ez nehéz lehet, mert valakinek valódi bókot adni sebezhetőséget igényel, magyarázza Fields, mert ez azt jelenti, hogy őszintén meg kell mondanod, mit érzel a külsejével, személyiségével, öltözködésével stb. kapcsolatban. De jó esély van rá, hogy még ha kicsit idegesnek is érzed magad, amikor azt mondod neki, hogy tetszik, amikor mélyen elgondolkodva ráncolja az orrát, ő értékelni fogja a kedves szavakat és a hitelességedet, mondja Fields.

5. Tegyél fel kérdéseket!

Mindenképpen jegyezz meg bizonyos dolgokat az illetővel kapcsolatban, és tegyél fel kérdéseket, hangsúlyozza Fields. Ha már néhányszor beszélgettél vele, és észrevetted, hogy mindig ugyanazt a nyakláncot viseli, kérdezd meg, miért különleges számára. Vagy talán egy egyedi festmény a falukon megragadta a figyelmedet; kérdezd meg a mögötte lévő történetet. Ezzel megmutatod nekik, hogy érdekel, hogy a kapcsolatod mélyebbre menjen a felszíni szintnél.

6. Mosolyogj!

A mosolygás melegséget mutat, magyarázza Fields. És őrületes, hogy a szád sarkának felfelé fordítása milyen különbséget tud tenni, amikor beszélgetsz valakivel. Egy mosolygó arc láttán aktiválódhat az agyadban az a régió, amely az érzékszervi jutalmakat dolgozza fel - állapította meg egy 2003-as Neuropsychologia tanulmány. Lefordítva: "A pszichológia a pszichológia és a pszichológiai analízis eredménye: Amikor mosolyogni látsz valakit, vagy amikor te mosolyogsz valakire, az illető valóban különlegesnek érzi magát, mintha valamit jól csinálna - ami sokat segíthet egy kínos első randin (amirite?!