, 2021/11/18

Foster anya aki örökbe fogadott 3 gyereket, miután rájött, hogy ők testvérek azt mondja az utazás "megváltoztatta az életemet. "Kislányként mindig is örökbe akartam fogadni. Sosem tudtam, hogy ez így lesz, de nem tudtam volna másképp elképzelni" - meséli Katie Page a PEOPLE-nek.

mindig is örökbe akartam fogadni

Katie Page-nek nem várt út vezetett a szülőségig, de a coloradói anyuka nem változtatna semmin. Jelenleg öt öt év alatti gyerek él a tető alatt - három, akiket örökbe fogadott, kettő pedig a barátja, Josh biológiai gyerekei -, Page a PEOPLE-nak elmondta, hogy a káosz pontosan az, amit szeret. "Kislányként mindig is örökbe akartam fogadni. Sosem tudtam, hogy ez így lesz, de nem is tudnám másképp elképzelni" - mondja. "Olyan módon változtatta meg az életemet, amiről nem is tudtam.

Az emberek mindig azt mondják: 'Ó, csodálatos, amit ezekért a gyerekekért tettél. Én meg azt mondom: 'Amit ők tettek értem, az csodálatos'." "Nem gondoltam volna, hogy a történetünk valaha is így fog végződni, de a fordulatok, amiket vett, érdekessé és szórakoztatóvá tették" - teszi hozzá. "Az örökbefogadás nélkül nem tudom, hol lennék."

Page először 2019-ben került vírusként a világhálóra, miután kiderült, hogy az akkoriban nevelőszülőknél nevelkedett Hannah nevű kislánynak ugyanaz a biológiai anyja, mint a most 5 éves Grayson fiának, akit 2017-ben fogadott örökbe. Két évvel azután, hogy Page hivatalosan is örökbe fogadta a most 4 éves Hannah-t, hallott Jacksonról, Hannah és Grayson biológiai testvéréről.

Page tudta, hogy őt is magához kell vennie, és 2020 júniusában hivatalosan is örökbe fogadta a most 3 éves gyermeket. Aztán februárban a Parkerben élő, az életét az Instagramon dokumentáló anyuka újabb meglepetést tudott meg: a gyerekek biológiai anyja újabb babát fogadott. Page habozás nélkül befogadta a negyedik babát, egy kislányt, akit magánéleti okokból csak "Nora" néven emlegetett.

Nora élete első kilenc hónapját Page és családja mellett töltötte, mielőtt hivatalosan is örökbe fogadta volna Kaci és Dustin Whitney, egy floridai házaspár - akik történetesen Taylor és EadyGrace, Grayson, Hannah és Jackson idősebb testvéreinek, Taylornak és EadyGrace-nek is örökbefogadó szülei. "A két családon belül most hatan vannak. Nekik három, nekem pedig három" - magyarázta Page. "Mindannyian nagyon nyíltan vállaltuk, hogy mindannyian testvérek...

És ezt a kapcsolatot meg is tartjuk". Bár Page - aki eddig összesen 10 gyermeket nevelt - elismeri, hogy Norát a Whitney családnak adni "nehéz volt [a gyerekeimnek] felfogni", alig várja, hogy megmutassa nekik, hogyan segítettek az ő útján. "Láttak már más babákat jönni és menni a nevelőszülőségen keresztül, így nem hiszem, hogy teljesen tisztában vannak a különbséggel" - magyarázza Page. "De Nora esetében legalább láthatják és követhetik őt.

Képeket tudunk majd mutatni nekik, és elmondhatjuk, hogy 'Hé, mi neveltük fel őt néhány hónapig, hogy segítsünk neki biztonságban lenni, és ideiglenes otthona legyen, amíg oda nem kerülhet."" "Mindig emlékeztetjük őket arra, hogy ők mind testvérek" - jegyzi meg. "És így ez a kapcsolat megmarad." November az örökbefogadás nemzeti hónapja, és a PEOPLE ezt azzal ünnepli, hogy kiemeli, milyen sok rendkívüli módon bővülhetnek a családok az örökbefogadás révén, hírességek, hétköznapi szülők és örökbefogadottak valós történeteivel, valamint az örökbefogadás változatos módjairól szóló információkkal.

Most, hogy Nora Floridában van, Page azt mondja, szünetet tart a nevelőszülőségben, mivel a háztartásukban élő öt gyermek nevelésére koncentrál, akik között van Josh lánya, az 5 éves Maggie és a 4 éves Hank is. "A barátom odaköltözött, így elköteleztük magunkat, hogy az ő és az én gyerekeimet is felneveljük" - mondja. "Ha még valaki jönne, az biológiai lesz, mert az enyémek igényei jelenleg nagyon magasak".

"Ahogy a gyerekek idősebbek lesznek, úgy kezdjük egyre inkább látni a [szülőanyjuk által elkövetett] drogfogyasztás hatásait" - magyarázza Page. "Az elmúlt évben a fiamnál, a legfiatalabbnál, Jacksonnál autizmust diagnosztizáltak. Gyanítjuk, hogy talán nem ő az egyetlen, akinek ez van... és így sok kihívást jelentett, ahogy alkalmazkodtunk". E kihívások ellenére Page azt mondja, hogy minden nap emlékeztet arra, hogy miért csinálja ezt.

"Minden gyermek megérdemel egy biztonságos és szerető otthont, akár örökre, akár ideiglenesen" - mondja. "Néhányan közülünk elég szerencsések ahhoz, hogy ezt a biológiai szüleink révén megkapjuk, néhányan nem, de minden gyermek megérdemli ezt... és annyira jó látni, ahogy együtt maradnak, és részesei lehetünk az útjuknak."

"Szükségem van még egy kis alvásra" - viccelődik. "De hálás vagyok érte. Az, hogy az anyukájuk lehetek, a legnagyobb jutalmam.

Van mire visszatekinteni, és büszke lehetek arra, hogy ezeket a gyerekeket én neveltem fel. "Ők kis világmegváltók" - teszi hozzá Page. "Annyira erősek és rugalmasak, mindannak ellenére, amin keresztülmentek." A Nemzeti Örökbefogadási Nap közeledtével Page reméli, hogy mások is fontolóra veszik, hogy megnyitják szívüket és otthonukat a rászoruló gyermekek előtt.

"Hihetetlenül nagy szükség van még több örökbefogadottra. Nagyon nagy" - mondja. "Minél többet tudunk tenni azért, hogy segítsünk terjeszteni ezt az üzenetet, és megmutassuk, milyen nagyszerű lehet, és segítsünk leküzdeni az emberek félelmeit, ez az egyik legjobb dolog, amit tehetünk." "Akár tudsz otthont adni nekik, akár nem, akkor is segíthetsz támogatni azokat a szervezeteket, amelyek ezt teszik, ruhák, iskolai felszerelések vagy ételek adományozásával" - folytatja Page.

"Ez egy olyan dolog, amit ha elhivatottságot érzel erre, akkor Isten majd megoldja. Rengeteg forrás és rengeteg ember van, akik támogatni szeretnének téged ezen az úton, hogy ezt megtedd"." "Soha nem gondoltam volna, hogy ma itt leszek" - teszi hozzá. "Azt mondtam volna, hogy 'Soha nem lettem volna nevelőszülő'. Minden egyes lépésnél rettegtem, de a dolgok mindig megoldódtak. Ahol van akarat, ott van út is, és ha a szíved a helyén van, és jót akarsz tenni, az meg lesz jutalmazva."