, 2022/12/23

Az ellentétek még mindig vonzzák egymást? Egyes csillagjegy-párok valóban meg vannak írva a csillagokban, míg másokkal egy kicsit többet kell dolgozni. Egy remek példa az A-fokozatú párosra: Halak és Kos. Ezeknek a kettőnek nem megy könnyen, de türelemmel és meggyőződéssel, hogy jobban megértsék egymást, ez egy kozmikus kapcsolat lehet.

Ezt kell tudni a Kos és a Halak kompatibilitásáról egy asztrológus szerint

A Kosok hajlamosak mindent beleadni, ha a kapcsolatukról van szó - mondja Narayana Montúfar, az Astrology.com vezető asztrológusa. Végső soron a lelkesedésre támaszkodnak, hogy a dolgok frissek és élénkek maradjanak, de azért vannak én-megszállott pillanataik. "Időnként a Kosok kissé önzőek és túlságosan önállók tudnak lenni, így a partnerük úgy érezheti, hogy háttérbe szorul" - jegyzi meg.

A Halak hajlamosak könnyen elbukni, de néha irreálisak azzal kapcsolatban, hogy mit várnak a kapcsolattól - annak ellenére, hogy nagyon is tisztában vannak az érzelmeikkel. "A Halak rózsaszín szemüveget viselnek a romantikában, ezért előfordulhat, hogy a jegynek nincs tiszta elképzelése [a] partneréről vagy a kapcsolatáról" - teszi hozzá Montúfar.

De mindkét jegy egymást kiegészítő energiát visz egy potenciális párkapcsolatba. "A Kos hajlamos arra, hogy rendkívül élénk partner legyen, általában nem hoz mást, mint élénk beszélgetéseket és új kalandokat a kapcsolatokba" - mondja Montúfar. Úgy tűnik, ez remekül illik a Halakhoz, aki Montúfar szerint "sebezhetőségre, intuícióra és határtalan szeretetre vágyik egy romantikus kapcsolatban".

Akár egy Halak vagy Kos az új szerelmed, akár egy régi barátod, vagy akár egy ismerősöd, akivel néha-néha találkozol, nem árt megnézni, hogyan illeszkednek a jegyek. Olvass tovább, hogy megtudd, mennyire kompatibilisek (vagy inkompatibilisek) ezek ketten valójában.

Hogyan illenek össze szexuálisan a Halak és a Kosok?

Néhány jegy elég gyorsan bele tud lendülni a dolgokba, de ennek a kettőnek lehet, hogy apró kiigazításokat kell eszközölnie, hogy megtalálja az áramlást. Míg a Kos "hihetetlenül izgatott, kielégíthetetlen vággyal és vágyakozással", addig a Halak inkább az "édes romantikára" buknak - mondja Montúfar. Más szóval, a Halak szeretik kicsit lassabban venni a dolgokat, mint a Kosok.

"Mindketten sok tehetséget tudnak hozni a hálószobába, de a szexuális kifejezésmódban eltérhetnek" - teszi hozzá Montúfar. "A Kosnak kicsit lassabban kell haladnia, és szexuálisan sebezhetőbbnek kell lennie, míg a Halaknak lehet, hogy a buja vágyat kell eljátszania."

Mi a helyzet ezeknek a csillagjegyeknek az érzelmi kompatibilitásával?

A Halak és a Kos egyaránt erősen érzelmes jegy, de az érzelmek kifejezésének módja nagyban különbözik. Montúfar rámutat, hogy a Kos, a tűz jegyű Kos "lángol az érzelmi reakciókészségtől és a pimaszságtól", míg a Halak, a víz jegyű Halak inkább menekülnek az érzelmeikbe, mintsem hogy kifejezzék azokat. Mivel a Halak általában érzékenyebbek és tudatosabbak az érzelmeikre, a Kosnak oda kell figyelnie arra, hogyan fejezi ki magát. Ahhoz, hogy jobban megértsék egymást, ezeknek a jegyeknek őszintének kell lenniük, és együtt kell dolgozniuk azon, hogy fogékonyak legyenek egymás érzelmeire.

Miben különbözik tehát a Halak és a Kos kommunikációs stílusa?

A Halak passzív természetét felülírhatja a Kos egyenes és szókimondó hajlama. Montúfar a Kos kommunikációs stílusát "üdítőnek" írja le, de hozzáteszi, hogy "időnként a Kosnak rossz lehet az időzítése, mivel egy kicsit túlságosan őszinte lehet, egészen a bántásig".

A Kos nyitottsága működhet a Halak számára, akik - jegyzi meg Montúfar - gyakran hagyják, hogy mások elmondják a véleményüket, és inkább tudatosan döntenek arról, hogy mikor szólalnak meg.

Mivel a Halak hajlamosabbak a "költőiségre", nehéz lehet ugyanazt a nyelvet beszélni, mint a partnerük. "...A Halaknak könnyen összezavarodhat a kommunikációs stílusa, ezért előfordulhat, hogy elkalandozik, és nincs egyértelmű célja vagy véleménye" - magyarázza. A Kosok hajlamosak nagyon egyértelműek lenni; nekik azon kell majd dolgozniuk, hogy egyensúlyba hozzák a véleményük kimondását (úgy, hogy az még mindig őszinte legyen) a finomabb előadásmóddal.

Melyek a potenciális problémás területek egy Halak-Kos kapcsolatban?

Úgy tűnik, hogy e két jegy küzdelmes területei a személyiségük általános jellegén alapulnak. Mivel a Kosok a pillanatban gondolkodók, "küzdhetnek az impulzivitással, mivel ennek a jegynek az ösztönei arra késztethetik a Kosokat, hogy második gondolat vagy játékterv nélkül cselekedjenek" - mondja Montúfar. És mivel mindenük a kaland és a nagy energia, a Kosok hajlamosak arra, hogy gyorsan kiszálljanak a kapcsolatokból, ahelyett, hogy kitartanának a javulás mellett.

A Halak valószínűleg nincsenek tisztában ezekkel az igényekkel, mivel hajlamosak túlságosan optimistán szemlélni a kapcsolatokat. Ennek eredményeként Montúfar szerint előfordulhat, hogy végül kizárnak bizonyos valóságokat, amelyek a Kos számára kiemelten fontosak. Dióhéjban: mivel a kommunikációs stílusuk nagyban különbözik, mindkét félnek tisztában kell lennie azzal, hogy a másik hogyan kezeli a konfrontációt ahhoz, hogy hatékonyan tudjon dolgozni.

Hogyan tudnak tehát ezek a jegyek jobban kommunikálni egymással?

Tagadhatatlanul sok különbség van a Halak és a Kos között, de a dinamika mindenképpen működőképes. Mivel a kommunikáció és az érzelmek kifejezése a legsürgetőbb kihívás, Montúfar úgy véli, hogy a Kosnak vissza kell fognia magát az "agresszív felelősségvállalásban", és "jobb aktív hallgatási készségeket kell kifejlesztenie, mivel a Halaknak erre szüksége van ahhoz, hogy úgy érezzék, meghallgatják őket".

A kiegyensúlyozott kapcsolat megteremtése érdekében a Halaknak hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy beszéljenek és kifejezzék, mit éreznek, hogy ne hagyják figyelmen kívül az igényeiket. Ez különösen fontos, hiszen a Kos mindig készen áll egy jó beszélgetésre arról, amiért szenvedélyesen rajong.