, 2022/12/6

Készen állsz arra, hogy elkötelezd magad a fitnesz RN mellett? Vegyél részt a 30 napos fitneszkihívásban. Nincs az a varázsital, amely az edzőterembe járást olyan addiktívvá teszi, mint a Netflixet bámulni, de ez a fajta rutin nagyon közel jár hozzá. Határozottan kemény munkát igényel, de rengeteg szórakozást szerezhetsz, hogy valódi eredményeket érj el.

Ez a 30 napos fitnesz kihívás megformálja a testedet tetőtől talpig

"A kulcs az, hogy következetesnek kell lenned az edzéseddel" - mondja Charlee Atkins, CSCS, a Le Sweat alkalmazás megalkotója. "Ez az egyetlen "titok"." Ez az egy hónapig tartó fitneszprogram a napi menetrended egy újabb szerotonin töltötte szokásává teszi az edzést (és egy olyan szokássá, amely produktívabb, mint a tévézés). Ismerjd meg a szakértőt: Charlie Atkins minősített erő- és kondicionális edző, a Le Sweat otthoni edzésalkalmazás megalkotója, valamint HIIT, erőnlét, kardió és jóga szakember.

Azzal, hogy a 30 napos kihívás során négy-öt héten keresztül naponta elkötelezed magad egy edzésprogram mellett, új ritmusra tanítod meg a testedet, és új szokást hozol létre. A tudomány is ezt állítja. Ha következetesen végigcsinálod a foglalkozásokat, a tevékenység nagyobb valószínűséggel válik tartós szokássá, egy NIH tanulmány szerint. Tehát, határozz meg egy időpontot, válassz egy helyet, és ragadd meg a szőnyeget, amikor belevágsz ebbe a kihívásba, hogy olyan eredményeket (és aktív szokásokat) érj el, amelyek a 30 napon túl is megmaradnak.

A 30 napos kihívás testreszabása

"Ha már van egy szilárd edzésrutinod, akkor támaszkodj a súlyzós edzésekre, és koncentrálj a súlyod növelésére a 30 nap alatt" - mondja Atkins. "Ha teljesen kezdő vagy, azt javaslom, hogy kezdd a testsúlyos edzésekkel, és győződj meg róla, hogy azokat tényleg elkaptad, mielőtt áttérnél a súlyzós edzésekre azokon a napokon, amikor erősebbnek érzed magad."

Ami az eredményt illeti, amit ettől a kihívástól várhatsz, Atkins szerint a hónap során több ismétlésre kell képesnek lenned, ami azt jelzi, hogy a fittségi szinted növekszik. Ráadásul valószínűleg észre fogsz venni némi izomdefiníciót és magasabb energiaszintet.

Izzadj velünk! Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz, hogy napi emlékeztetőket, non-stop motivációt és támogatást kapj más nőktől, akik a Women's Health 30 napos kihívásait oldják meg.

Az alábbi naptár segít nyomon követni az edzéstervet, valamint az egyes hetekre kitűzött minicélokat. Az első héten minden egyes mozdulatnál a jó formára fogsz törekedni. A második héten növelje az ismétlésszámot, a harmadik héten pedig egy újfajta kereszttréninggel rázza fel a dolgokat. A negyedik héten próbáld ki a súlyzós edzéseket (vagy pumpáld fel a már eddig is használt súlyt). Ami az ötödik hetet illeti, csak fejezd be erősen!

Hétfő: Testsúlyos alsótest edzés vagy alsótest súlyzós edzés

Kedd: Felső testsúlyos edzés vagy felső test súlyzós edzés.

Szerda: Cross-edzés

Csütörtök: Teljes testsúlyos edzés vagy teljes testsúlyos súlyzós edzés.

Péntek: Testsúlyos hasizom-edzés vagy súlyzós hasizom-edzés.

Szombat: Cross-Training (Itt találja a lehetőségeket)

Vasárnap: Pihenés

Hogyan kell összetörni ezt a 30 napos kihívást

Íme az Atkins tippjei, amelyeket érdemes szem előtt tartani a kihívás teljesítése során:

Eddz reggel. "Ez az első számú tippem azoknak, akik nehezen találnak időt az edzésre. És mivel ezek a 20 perces gyakorlatok tartalmazzák a bemelegítést is, az elejétől a végéig tényleg 20 percig tartanak."

Ne vidd túlzásba a súlyzózást. "Az ezekhez készült videókban 6 kilós és 10 kilós súlyokat használok. Ha azonban kétségeid vannak, menj könnyebbel. Győződj meg róla, hogy a mozdulatokat megfelelő formában tudod végrehajtani, mielőtt növelnéd a súlyt."

Legyen kreatív a kereszttréninggel. "A keresztedzés magában foglalhat kardió- vagy mobilitási edzéseket - lényegében bármit, ami mozgásban tart, kivéve az erőedzéseket (mivel a kihívás erre összpontosít)."

Kövesd nyomon az ismétléseidet. "Nagyszerű motiváció, ha látod, hogy a második, harmadik és negyedik héten több ismétlést tudsz megcsinálni, mint az első héten."

Próbáld ki az All/Out Studio alkalmazásunkat: Váltsd be az első hónapot ingyenesen a FREE30 kóddal a pénztárnál, vagy legyen WH Stronger tag mindössze 2 dollárért havonta 60 napig ingyen.