, 2021/11/16

A 43 éves uralkodó hat hónapos távollét után a múlt héten Monacóban találkozott újra férjével, Albert herceggel és két gyermekükkel.

lemondja nemzeti ünnepi szereplését

Charlene hercegnő lemondta a péntekre tervezett szereplését a monacói nemzeti ünnepen, és bejelentette, hogy "ideiglenesen" visszavonul a nyilvános tevékenységektől.

Alig néhány nappal azután, hogy a 43 éves hercegnő várva várt visszatér Monacóba, miután a tavalyi év nagy részét Dél-Afrikában töltötte, a hírek szerint "mélységes fáradtságban" van.

Ő és férje, Albert herceg úgy döntöttek, hogy a közelgő rendezvényektől való visszavonulása szükséges az egészsége helyreállításához - közölte a palota. "Egy nyugodt és pihentető időszakra van szükség ahhoz, hogy Charlene hercegnő egészsége a lehető legjobban felépüljön" - áll a palota kedden a PEOPLE-hoz eljuttatott közleményében.

"Miután az elmúlt hónapokban rossz egészségi állapottal küzdött, a hercegnő jelenleg lábadozik, és ezt folytatja az elkövetkező hetekben is, időt hagyva neki, hogy felépüljön a mély általános fáradtság állapotából" - folytatódott a közlemény.

"A gyógyulásához elengedhetetlenül szükséges kényelem és magánélet védelme érdekében a hercegnő tartózkodási helye szigorúan bizalmas marad. "E helyzet miatt a házaspár sajnálattal jelenti be, hogy Charlene hercegnő nem tud részt venni az idei Fête Nationale (Nemzeti Ünnep) ünnepségeken, családja és Monaco népe mellett. Amint egészségi állapota megengedi, a hercegnő már alig várja, hogy ismét elláthassa kötelességeit és időt tölthessen a monacóiakkal.

"Az átmeneti pihenőidőszak alatt a házaspár kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket és a családi környezetüket. "A hercegné egészségi állapotával kapcsolatos információkat a karácsonyi ünnepek előtt, a megfelelő időben közölni fogjuk" - zárul a közlemény. A PEOPLE-nek nyilatkozó források szerint Charlene döntése, hogy lemondja pénteki kulcsfontosságú szereplését és a közvetlen programját, kizárólag "azért történt, hogy teljesen visszanyerje egészségét".

A múlt heti monacói visszatéréséig Charlene hat hónapig "szobafogságban volt", ahogy ő fogalmazott, Dél-Afrikában egy fül-orr-gégészeti fertőzés miatt, ami miatt több korrekciós műtétre volt szükség. Az elhúzódó különélés miatt számos bulvárlap állította a pár házassági problémáiról. Mind Charlene, mind Albert hevesen cáfolta a történeteket.