, 2022/12/28

Egy dolgot szögezzünk le: Az avokádós pirítós fantasztikus. Laktató, végtelenül variálható, és nagyon szép fotót lehet vele készíteni. Majdnem annyira szeretem az avokádót, mint Antoni a Queer Eye-ból.

Avokádós reggeli ötletek

De ha csak arra korlátozod magad, hogy az avokádót pirítós formájában fogyaszd reggelire, akkor komolyan lemaradsz. Az ízletes, érdekes avokádós reggelik egész világa csak arra vár, hogy egy kicsit felrázd a dolgokat. Próbáld ki az alábbi 12 avokádós reggeli recept valamelyikét, ha legközelebb avokádós pirítósra vágysz.

Sós reggeli saláta

Saláta... reggelire? Igen, a reggeli saláták teljesen divatosak, és garantálom, hogy a fedélzeten leszel, amint belevágod a villádat ebbe az édesburgonya, áfonya és avokádó kombinációba.

Összetevők

ÉDESBURGONYA

2 kis édesburgonya (1 nagy helyettesíthető 1 kicsivel // 1/4 hüvelykes korongokra vágva, majd félbevágva // lehetőleg bio)

1 evőkanál avokádó- vagy kókuszolaj (vagy vízzel helyettesítve, ha nem használunk olajat)

1 csipet só és bors

SALÁTA

4 csésze vegyes zöldségek és/vagy endívia

ÁTFÜGGÉS

3 evőkanál citromlé

1 evőkanál extra szűz olívaolaj (vagy víz, ha nem használunk olajat)

1 csipet só és bors

TÁLALÁSHOZ

1 csésze áfonya (vagy más idénygyümölcs // lehetőleg bio)

1 közepes méretű érett avokádó (apróra vágva)

4 evőkanál (60 g) humusz, elosztva

2 evőkanál kendermag (opcionális)

Friss apróra vágott petrezselyem (nem kötelező)

Útmutató

Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt közepes lángon. Ha felforrósodott, adjuk hozzá az olajat (vagy a vizet), az édesburgonyát, a sót és a borsot, és keverjük össze, hogy bevonja. Rendezzük el egy rétegben, hogy egyenletesen süljön, és tegyünk rá fedőt a pároláshoz.

Főzzük 3-4 percig. Ezután fedjük le, és fordítsuk meg a burgonyát, hogy egyenletesen süljön. Ha túl gyorsan barnul, mérsékelje a hőfokot közepesen alacsonyra. Folytassa a sütést, amíg mindkét oldalról aranybarna és puha lesz - összesen kb. 10-15 percig.

Közben készítse el az öntetet úgy, hogy egy kis tégelybe vagy keverőtálba citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tesz, majd rázza vagy keverje össze. Kóstolja meg, és szükség szerint állítsa be az ízét, a savasság érdekében adjon hozzá több citromot, a krémes állag érdekében több olajat, vagy az általános íz érdekében sót és borsot. Tegye félre.

Tálaláskor ossza el a zöldfűszereket a tányérok között, és tegye a tetejére a sült édesburgonyát, az áfonyát, az avokádót, a humuszt, a kendermagot (opcionális) és a petrezselymet (opcionális). Tálaljuk az öntettel az oldalán.

Azonnal fogyassza el. A maradék 2-3 napig eltartható (az öntettől elkülönítve), de a legjobb frissen. Én szeretem a salátaöntetet szobahőmérsékleten tárolni (legfeljebb 2 napig).

Sós kukorica gofri paradicsomos gyógynövény salátával

Avokádós pirítós, ismerkedj meg az avokádós gofrival. Ezek a Woman's Day által készített gofri paradicsommal, avokádóval és friss fűszernövényekkel (és ranch-szerű öntettel) van megpakolva - tökéletes, ha utálod a szuperédes reggeliket.

ÖSSZETEVŐK

1 db szőlőparadicsom, félbevágva

1 c. mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve

1/2 evőkanál magnélküli uborka, félhold alakúra szeletelve

2 evőkanál olívaolaj

1/2 teáskanál kóser só

1/2 teáskanál bors

1 cs. korianderlevél

1 cs. lapos petrezselyemlevél

1 evőkanál kis avokádó, kockára vágva

ÁTFÜGGÉS

1/2 cs. joghurt

1 evőkanál lime leve

1 evőkanál apróra vágott koriander

WAFFLES

1 c. kővel őrölt sárga kukoricadara

1 c. liszt

1 evőkanál cukor

1 evőkanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

2 nagy tojás, szétválasztva

1 1/2 író

4 evőkanál sótlan vaj, olvasztva, plusz még több szobahőmérsékletű vaj a gofrisütőhöz

2 c. fagyasztott kukorica, felolvasztva

1/2 kis jalapeño, ha szükséges, kimagozva, apróra vágva

ÚTMUTATÓ

PARADICSOMOS FŰSZERSALÁTA

1. LÉPÉS

Egy tálban dobjuk össze a paradicsomot, a mogyoróhagymát és az uborkát olajjal, valamint egy-egy csipet sóval és borssal. Hagyjuk állni 10 percig.

2. LÉPÉS

Amikor tálalásra kész, forgassa bele a koriandert, a petrezselymet és az avokádót.

ÁTFÜGGÉS

1. LÉPÉS

Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot, a lime levét és a koriandert.

2. LÉPÉS

Adjunk hozzá vizet, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg csepegtető állagú nem lesz.

WAFFLES

1. LÉPÉS

Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk egy drótrácsot egy peremezett sütőlapra, és helyezzük a sütőbe.

2. LÉPÉS

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverje össze a tojássárgáját, az írót és az olvasztott vajat. Keverjük bele a kukoricát és a jalapeñót. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük, amíg éppen csak be nem keveredik.

3. LÉPÉS

Egy közepes tálban, elektromos keverővel verje fel a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá. Hajtogassa a kukoricatésztához. Melegítse fel a gofrisütőt. Ha felforrósodott, enyhén vajazza meg. Kanalazzon gofrisütőnként 1/2 csésze tésztát a vasalóba, és süsse aranybarnára, 5-6 percig. Tegyük át a sütőbe, és tartsuk melegen. Ismételje meg a maradék tésztával. Tálaljuk a gofrit salátával, joghurtos öntettel meglocsolva.

Reggeli Chilaquiles

Igen, 100 százalékban elfogadható, ha chipset reggelizünk - különösen, ha avokádóval, pico de gallóval és tejföllel van megkenve, mint ebben a Good Housekeeping receptben.

Összetevők

6 nagy tojás

1/2 evőkanál repceolaj

5 oz. tortilla chips

1 c. aprított Monterey Jack sajt

1/4 c. savanyított jalapeño szeleteket

1 avokádó, vékonyan felszeletelve

1 c. pico de gallo

2 evőkanál koriander, apróra vágva

Tejföl, a tálaláshoz

Lime szeletek, a tálaláshoz

Útmutató

1. lépés

Verjük fel a tojásokat 1/4 teáskanál sóval. Egy tűzálló 12"-os tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes fokozaton. Adjuk hozzá a tojásokat, és óvatosan rántjuk 3-4 percig, vagy amíg megdermednek. Tegyük át tálba, és tegyük félre; töröljük a serpenyőt nagyrészt tisztára.

2. lépés

Melegítsük elő a grillsütőt. Terítsük a chips felét ugyanabba a serpenyőbe. Szórjuk meg a sajt felével. Tegye a tetejére a maradék chipset és sajtot, majd a tojást és a jalapeñót. Süssük, amíg a sajt megolvad, és a chipsek barnulni kezdenek, 1-2 percig.

3. lépés

Vegyük ki a sütőből; a tetejére avokádót, pico de gallo-t és koriandert tegyünk.

4. lépés

Tálaljuk tejföllel és tetszés szerint lime-szel.

Cheddar, bors, és avokádó rántotta egy üvegben

A reggeli tojásod sokkal hordozhatóbbá vált a Woman's Day ezen praktikus trükkjének köszönhetően. Készítse elő az üveget egy éjszakán át, reggel mikrózza meg, adjon hozzá egy nagy adag avokádót, és máris kész az ízletes avokádós reggeli.

ÖSSZETEVŐK

1 oz. főtt sonka, 1/2" darabokra vágva

1 oz. extra éles cheddar, durván lereszelve

1 újhagyma, apróra vágva

2 nagy tojás

1 evőkanál tej

Kosher só és bors

1/8 pirospaprika, apróra vágva

1/8 avokádó

ÚTMUTATÓ

1. LÉPÉS

Tegyük a sonka, a cheddar és a mogyoróhagyma felét egy 10-12 unciás üvegbe (ekkor lefedve egy éjszakára a hűtőbe tehetjük).

2. LÉPÉS

Reggel adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és egy-egy csipet sót és borsot. Csavarja rá szorosan a tetejét, és rázza erőteljesen, amíg jól összekeveredik, körülbelül 20 másodpercig.

3. LÉPÉS

Vegye le a tetejét, és mikrózza 60 másodpercig, majd 15 másodperces időközönként, amíg éppen csak megdermed. Tegye a tetejére a pirospaprikát, az avokádót, valamint a maradék cheddart és a mogyoróhagymát.