, 2022/12/28
Egy dolgot szögezzünk le: Az avokádós pirítós fantasztikus. Laktató, végtelenül variálható, és nagyon szép fotót lehet vele készíteni. Majdnem annyira szeretem az avokádót, mint Antoni a Queer Eye-ból.
De ha csak arra korlátozod magad, hogy az avokádót pirítós formájában fogyaszd reggelire, akkor komolyan lemaradsz. Az ízletes, érdekes avokádós reggelik egész világa csak arra vár, hogy egy kicsit felrázd a dolgokat. Próbáld ki az alábbi 12 avokádós reggeli recept valamelyikét, ha legközelebb avokádós pirítósra vágysz.
Sós reggeli saláta
Saláta... reggelire? Igen, a reggeli saláták teljesen divatosak, és garantálom, hogy a fedélzeten leszel, amint belevágod a villádat ebbe az édesburgonya, áfonya és avokádó kombinációba.
Összetevők
ÉDESBURGONYA
2 kis édesburgonya (1 nagy helyettesíthető 1 kicsivel // 1/4 hüvelykes korongokra vágva, majd félbevágva // lehetőleg bio)
1 evőkanál avokádó- vagy kókuszolaj (vagy vízzel helyettesítve, ha nem használunk olajat)
1 csipet só és bors
SALÁTA
4 csésze vegyes zöldségek és/vagy endívia
ÁTFÜGGÉS
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál extra szűz olívaolaj (vagy víz, ha nem használunk olajat)
1 csipet só és bors
TÁLALÁSHOZ
1 csésze áfonya (vagy más idénygyümölcs // lehetőleg bio)
1 közepes méretű érett avokádó (apróra vágva)
4 evőkanál (60 g) humusz, elosztva
2 evőkanál kendermag (opcionális)
Friss apróra vágott petrezselyem (nem kötelező)
Útmutató
Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt közepes lángon. Ha felforrósodott, adjuk hozzá az olajat (vagy a vizet), az édesburgonyát, a sót és a borsot, és keverjük össze, hogy bevonja. Rendezzük el egy rétegben, hogy egyenletesen süljön, és tegyünk rá fedőt a pároláshoz.
Főzzük 3-4 percig. Ezután fedjük le, és fordítsuk meg a burgonyát, hogy egyenletesen süljön. Ha túl gyorsan barnul, mérsékelje a hőfokot közepesen alacsonyra. Folytassa a sütést, amíg mindkét oldalról aranybarna és puha lesz - összesen kb. 10-15 percig.
Közben készítse el az öntetet úgy, hogy egy kis tégelybe vagy keverőtálba citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tesz, majd rázza vagy keverje össze. Kóstolja meg, és szükség szerint állítsa be az ízét, a savasság érdekében adjon hozzá több citromot, a krémes állag érdekében több olajat, vagy az általános íz érdekében sót és borsot. Tegye félre.
Tálaláskor ossza el a zöldfűszereket a tányérok között, és tegye a tetejére a sült édesburgonyát, az áfonyát, az avokádót, a humuszt, a kendermagot (opcionális) és a petrezselymet (opcionális). Tálaljuk az öntettel az oldalán.
Azonnal fogyassza el. A maradék 2-3 napig eltartható (az öntettől elkülönítve), de a legjobb frissen. Én szeretem a salátaöntetet szobahőmérsékleten tárolni (legfeljebb 2 napig).
Sós kukorica gofri paradicsomos gyógynövény salátával
Avokádós pirítós, ismerkedj meg az avokádós gofrival. Ezek a Woman's Day által készített gofri paradicsommal, avokádóval és friss fűszernövényekkel (és ranch-szerű öntettel) van megpakolva - tökéletes, ha utálod a szuperédes reggeliket.
ÖSSZETEVŐK
1 db szőlőparadicsom, félbevágva
1 c. mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
1/2 evőkanál magnélküli uborka, félhold alakúra szeletelve
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál kóser só
1/2 teáskanál bors
1 cs. korianderlevél
1 cs. lapos petrezselyemlevél
1 evőkanál kis avokádó, kockára vágva
ÁTFÜGGÉS
1/2 cs. joghurt
1 evőkanál lime leve
1 evőkanál apróra vágott koriander
WAFFLES
1 c. kővel őrölt sárga kukoricadara
1 c. liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 nagy tojás, szétválasztva
1 1/2 író
4 evőkanál sótlan vaj, olvasztva, plusz még több szobahőmérsékletű vaj a gofrisütőhöz
2 c. fagyasztott kukorica, felolvasztva
1/2 kis jalapeño, ha szükséges, kimagozva, apróra vágva
ÚTMUTATÓ
PARADICSOMOS FŰSZERSALÁTA
1. LÉPÉS
Egy tálban dobjuk össze a paradicsomot, a mogyoróhagymát és az uborkát olajjal, valamint egy-egy csipet sóval és borssal. Hagyjuk állni 10 percig.
2. LÉPÉS
Amikor tálalásra kész, forgassa bele a koriandert, a petrezselymet és az avokádót.
ÁTFÜGGÉS
1. LÉPÉS
Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot, a lime levét és a koriandert.
2. LÉPÉS
Adjunk hozzá vizet, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg csepegtető állagú nem lesz.
WAFFLES
1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk egy drótrácsot egy peremezett sütőlapra, és helyezzük a sütőbe.
2. LÉPÉS
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverje össze a tojássárgáját, az írót és az olvasztott vajat. Keverjük bele a kukoricát és a jalapeñót. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük, amíg éppen csak be nem keveredik.
3. LÉPÉS
Egy közepes tálban, elektromos keverővel verje fel a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá. Hajtogassa a kukoricatésztához. Melegítse fel a gofrisütőt. Ha felforrósodott, enyhén vajazza meg. Kanalazzon gofrisütőnként 1/2 csésze tésztát a vasalóba, és süsse aranybarnára, 5-6 percig. Tegyük át a sütőbe, és tartsuk melegen. Ismételje meg a maradék tésztával. Tálaljuk a gofrit salátával, joghurtos öntettel meglocsolva.
Reggeli Chilaquiles
Igen, 100 százalékban elfogadható, ha chipset reggelizünk - különösen, ha avokádóval, pico de gallóval és tejföllel van megkenve, mint ebben a Good Housekeeping receptben.
Összetevők
6 nagy tojás
1/2 evőkanál repceolaj
5 oz. tortilla chips
1 c. aprított Monterey Jack sajt
1/4 c. savanyított jalapeño szeleteket
1 avokádó, vékonyan felszeletelve
1 c. pico de gallo
2 evőkanál koriander, apróra vágva
Tejföl, a tálaláshoz
Lime szeletek, a tálaláshoz
Útmutató
1. lépés
Verjük fel a tojásokat 1/4 teáskanál sóval. Egy tűzálló 12"-os tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes fokozaton. Adjuk hozzá a tojásokat, és óvatosan rántjuk 3-4 percig, vagy amíg megdermednek. Tegyük át tálba, és tegyük félre; töröljük a serpenyőt nagyrészt tisztára.
2. lépés
Melegítsük elő a grillsütőt. Terítsük a chips felét ugyanabba a serpenyőbe. Szórjuk meg a sajt felével. Tegye a tetejére a maradék chipset és sajtot, majd a tojást és a jalapeñót. Süssük, amíg a sajt megolvad, és a chipsek barnulni kezdenek, 1-2 percig.
3. lépés
Vegyük ki a sütőből; a tetejére avokádót, pico de gallo-t és koriandert tegyünk.
4. lépés
Tálaljuk tejföllel és tetszés szerint lime-szel.
Cheddar, bors, és avokádó rántotta egy üvegben
A reggeli tojásod sokkal hordozhatóbbá vált a Woman's Day ezen praktikus trükkjének köszönhetően. Készítse elő az üveget egy éjszakán át, reggel mikrózza meg, adjon hozzá egy nagy adag avokádót, és máris kész az ízletes avokádós reggeli.
ÖSSZETEVŐK
1 oz. főtt sonka, 1/2" darabokra vágva
1 oz. extra éles cheddar, durván lereszelve
1 újhagyma, apróra vágva
2 nagy tojás
1 evőkanál tej
Kosher só és bors
1/8 pirospaprika, apróra vágva
1/8 avokádó
ÚTMUTATÓ
1. LÉPÉS
Tegyük a sonka, a cheddar és a mogyoróhagyma felét egy 10-12 unciás üvegbe (ekkor lefedve egy éjszakára a hűtőbe tehetjük).
2. LÉPÉS
Reggel adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és egy-egy csipet sót és borsot. Csavarja rá szorosan a tetejét, és rázza erőteljesen, amíg jól összekeveredik, körülbelül 20 másodpercig.
3. LÉPÉS
Vegye le a tetejét, és mikrózza 60 másodpercig, majd 15 másodperces időközönként, amíg éppen csak megdermed. Tegye a tetejére a pirospaprikát, az avokádót, valamint a maradék cheddart és a mogyoróhagymát.