, 2021/11/16

Albert herceg elárulja, mi lesz Jacques herceg és Gabriella hercegnő következő nagy lépése a királyi életben. Albert herceg exkluzívan mesél a PEOPLE-nak arról, hogyan vezeti be lassan a közéletbe a december 10-én 7 éves monacói királyi ikreket - legközelebb egy nagyszabású globális eseményen Glasgow-ban!

nagyszabású globális esemény

Amikor Albert herceg Skóciába érkezik a COP26 ENSZ éghajlatváltozási konferenciára, egy pár VIP vendég is csatlakozik hozzá: Jacques herceg és Gabriella hercegnő!

A december 10-én 7 éves monacói királyi ikreknek "saját programjuk lesz" - mondta Albert exkluzívan a PEOPLE-nak. "Szabadságon vannak [az iskolából]" - osztotta meg. "Nem akartam őket egyedül hagyni Monacóban. Így velem lesznek, mielőtt [Charlene hercegnő] visszatérne".

Frissen az első hivatalos állami látogatásukról Írországban, 'Jacqui és Bella' "körbe fogják "szegélyezni" apjuk négynapos utazását a környezetvédelmi csúcstalálkozóra, "múzeumlátogatásokkal és apró érdekességekkel". "Azt hiszem, sok értéket, sok pozitívumot" rejt az utazáson való részvételük - mondta a PEOPLE-nek. "Nyilván ebben a korban, 6 vagy 7 évesen nem viheted őket mindenhová, mert unatkozni fognak, ha túl hivatalos.

Lassan kell őket bevinni a nyilvános szereplésekbe és a különböző ceremóniákba. Ha egy utazásról van szó, annak van egy hivatalos oldala, de [szükségük van] egy privát oldalra is, és olyan dolgokra, amiket felfedezhetnek, hogy szórakoztatónak és mulatságosnak találják"." A 63 éves Albert természetesen azonnal belecsap a lecsóba, amikor leszáll az Egyesült Királyságban: "Van egy alapítványi rendezvényem az Edinburgh-i Egyetemmel, ahol egy új projektet fogok bemutatni.

Pont akkor lesz, amikor leszállunk, és rohannom kell majd, úgyhogy azt hiszem, talán a szállodában hagyom őket... hogy felfrissüljenek" - nevet fel. Az új hivatalos fotó LL. AAAA. Ss. Ss. Albert herceg és Charl lène hercegnő gyermekeikkel, Jacques örökös herceggel és Gabriella hercegnővel 2021. január 20-tól, szerdától lesz elérhető.

Albert maga is megtapasztalta ezt a fajta fokozatos beilleszkedést a királyi felelősségbe, ahogyan a szülei, Grace hercegnő és Rainier herceg útmutatásának köszönhetően a húgai, Caroline hercegnő és Stephanie hercegnő is. "A szüleink korán elvittek minket hivatalos utakra, de nem éreztük őket hivatalos utaknak" - emlékszik vissza. "Amikor fiatalok voltunk, elmentek és valami komoly dolgot csináltak. Aztán a szabadidőben velünk voltak. Ez nagy értéket jelentett."

"Jacques és Gabriella még abban a korban vannak, amikor az ilyen utazásokon borzasztó sok felfedezés történik, jobbra és balra" - teszi hozzá. "Mesés, hogy ilyen emlékek kötődnek hozzájuk." Bár a konferencia hivatalos részében való részvételük még nem biztos, úgy érzi, hogy az ikerpár számára nem fog elveszni a jelentőségük. Akárcsak környezettudatos királyi társa, Vilmos herceg - aki nemrég elárulta, hogy fia, György herceg "bosszankodni" kezdett a szemetelők miatt -, a monacói uralkodó is megosztja saját anekdotáját arról a pillanatról, amikor rájött, hogy gyermekei hogyan veszik át, hogy az ember milyen hatással lehet a környezetre.

"A múlt hétvégén elutaztunk, és vártunk egy kompra, amely visszavitt minket a szárazföldre" - meséli. "A hajó késett, mi pedig a vízparton sétáltunk. Gabriella meglátott egy kis műanyagdarabot lebegni, és megkérdezte: "Apa, beletehetem a szemétbe?.

Az ikrek tavaly a World Clean Up Dayre is elkísérték őket, mesélte a PEOPLE-nek. "Általában környezetvédelmi témákról beszélgetünk, és menet közben felhívom a figyelmüket a dolgokra". Így azt mondja: "Van érzékük ahhoz, hogy mi történik. Megértették. Amikor [valami ilyesmi] történik, rájössz, hogy jó úton járnak".