, 2021/11/15

Amikor Kody Brown 2010-ben berobbant a valóságshow-ba a Sister Wives mintájára, poligámista életmódja érthető módon rengeteg kérdést váltott ki a nézőkből. Nem mindennap fordul elő, hogy egy több feleséggel rendelkező férfi egy nagy kábelcsatornán doku-sorozatot kap, és bár Brown általában őszintén beszélt érdekes életéről, van néhány dolog, amit a rajongók még mindig nem tudnak róla.

 poligámista életmód

Például, tisztában vannak-e a rajongók azzal, hogy Brown valószínűleg negyedik felesége, Robyn unokahúgának udvarolt, hogy ő legyen az ötödik szerencsés feleség? Vagy mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy Brown és második felesége, Janelle technikailag mostohatestvérek? Mi több, Janelle történetesen Brown első feleségének, Meri bátyjának volt felesége is, így ő Meri volt sógornője. Ó, igen, ez az ügy több mint egy kicsit furcsa.

Milyen további részleteket rejt még a felszín alatt ez az érdekes valóságshow-sztár? Merüljünk el a Nővérfeleségek Kody Brown el nem mondott igazságában.

Bonyolult a szerelmi élete

Kody Brown életének egyik legkülönösebb aspektusa a, khm, szexuális élete. A rajongók nem győznek csodálkozni azon, hogy Kody, aki 18 gyermekes apuka és elfoglalt valóságshow-sztár, hogyan tud intim kapcsolatot fenntartani mind a négy feleségével: Meri Brownnal, Robyn Brownnal, Janelle Brownnal és Christine Brownnal.

Nos, a 2016 februárjában felröppent bulvárpletykák szerint Kody akkoriban nem minden feleségével csinálta a piszkos munkát. Sőt, egy állítólagos bennfentes azt állította, hogy Kody csak Robynnal volt elfoglalva, aminek a másik három felesége nem igazán örül a Life & Style szerint (a Hollywood Life-on keresztül).

"Az ötlet, hogy a Brownék egy poligámista család lennének, már nevetséges" - mondta egy másik forrás a Radar Online-nak ugyanebben az időben. "Jelenleg csak Kody és Robyn az, akik valóban együtt vannak". Tekintettel arra, hogy Kody a múltban azt nyilatkozta, hogy egyenlően rotálja az idejét a feleségek között, ezek a hálószobai pletykák néhány rajongó számára kissé meglepőek lehetnek.

Amikor Kody Brown 2010 májusában lélekben feleségül vette Robyn Jessopot, úgy tűnt, hogy ők ketten fülig szerelmesek egymásba. Ám 2016 júniusában, alig hat évvel a pár házasságkötése után felröppent egy pletyka, miszerint Kody Robyn mostohahúgát, Mindy Jessopot akarta az ötödik feleségének szerepére. Kínos, mi?

Mindy, aki dadusként is dolgozott Robynnak, megfelelt minden fizikai követelménynek, amit Kody állítólag a következő feleségével szemben elvárt. "Ő [Brown] egy fiatalabb nőt akar, dögös kis testtel - ami Robyn volt először" - árulta el egy bennfentes (a Radar Online-on keresztül). Ahogy az várható volt, Kody állítólagos Mindy iránti rajongása nem jött jól Robynnak, és egy forrás azt állította, hogy a kellemetlen dráma miatt azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a családot. "Nem hajlandó tovább csinálni, mert nem tudja elhinni, hogy a férfi így elárulja őt" - mondta az úgynevezett bizalmas.

Arra vonatkozóan, hogy Mindy játszana-e a Brown családban, nem részletezte különösebben, csak annyit mondott, hogy nyitott a többes házasságra. "Többnejű családban nőttem fel. Nyitott vagyok arra, hogy többes házasságban éljek, de a családi köteléknek nagyon erősnek kellene lennie, különben egyszerűen nem érné meg nekem" - magyarázta Mindy egyszer a műsorban (a The Heavy-n keresztül).

A Nővérfeleségek rajongói tudják, hogy Kody Brown nagyon büszke fickónak tud tűnni, ezért is megdöbbentő, hogy állítólag könyörgött a TLC vezetőinek, hogy a gyenge nézettség ellenére újítsák meg a sorozatot a 12. évadra.

Mindenáron a tévében maradni

A Nővérfeleségek minden rajongója tudja, hogy Kody Brown nagyon büszke fickónak tűnhet, éppen ezért kissé sokkoló, hogy állítólag könyörgött a TLC vezetőinek, hogy a gyenge nézettség ellenére újítsák meg a sorozatot a 12. évadra. Persze itt fontos megjegyezni, hogy Kody és Janelle nem mostohatestvérként és mostohahúgként nőttek fel együtt. A következő történt valójában: Amikor Janelle elkezdett randizni Kodyval, és fontolgatta a poligám életmódot, Sheryl állítólag elfogadta a nem szokványos helyzetet (via Starcasm).

Sheryl nyitottsága végül oda vezetett, hogy kapcsolatot alakított ki Williammel és első feleségével, Genielle-lel, és ahogy mondani szokták, a többi már történelem. Sheryl mindössze három hónappal azelőtt ment hozzá Williamhez, hogy Janelle és Kody kimondták volna az "igen"-t. Bár ez a látszólag, khm, egyedülálló kapcsolat nem lehet széles körben ismert a Sister Wives univerzumában, Kody és Janelle a műsor egyik 2011. márciusi epizódjában foglalkozott vele.

Bár nem mentek bele a szüleik házasságának részleteibe (hibáztathatod őket?), igyekeztek lekicsinyelni a helyzet kínos voltát. "Csak szeretném tisztázni, hogy itt semmi vicces nem történt, ez csak egy körülmény volt, majdnem" - mondja Janelle az epizódban.

A rongyoktól a gazdagságig

Kody Brown az évek során megtapasztalta a maga pénzproblémáit. Bár ezek közül az anyagi problémák közül néhány nyilvános, a rajongók talán nem tudják, hogy Kody és Meri Brown 2005 júniusában csődöt jelentett a Radar Online szerint. A bejelentés idején a pár azt állította, hogy mindössze 10 dollárral rendelkeztek, és "5 dollárral öt közös bankszámlán", a bírósági dokumentumok szerint, amelyekhez a csatorna hozzájutott.

Hogy a helyzetet még rosszabbá tegye, Kody és Meri "229.873,49 dollárral tartozott a hitelezőknek, beleértve közel 137.000 dollár jelzálogot a Powell, Wyo. állambeli házukra, körülbelül 7.300 dollár autóhitelt és nagyjából 40.000 dollár hitelkártya tartozást", a jelentés szerint. 2007 decemberében egyezséget kötöttek a csődeljárásról, és beleegyeztek, hogy 187 885,74 dollárt fizetnek a hitelezőiknek.

Az adósságot még azelőtt halmozták fel, mielőtt a Sister Wives a képbe került, és amikor Kody még egy reklámboltban dolgozott eladóként, és állítólag havi 4000 dollárt keresett. Nem kell ahhoz matematikatudósnak lenni, hogy rájöjjünk, ez a fizetés nehezen fedezi egy ekkora család költségeit. Bár nem világos, hogy pontosan mennyit keresnek Brownék a műsorból, Kody nettó vagyona jelenleg 800 000 dollárra rúg.

Emellett a St. George News szerint 2018 júniusában valahogyan 820 000 dollárt adott ki "majdnem 15 hektárnyi területért néhány mérföldre Flagstaff belvárosától", amelyen "házat vagy házakat tervez építeni" a család végleges Arizonába költözéséhez. Messze van ez a csődbíróságtól, mi?

Janelle a volt sógornője.

Amikor már azt hitted, hogy Kody és Janelle kapcsolata nem lehet még bonyolultabb (Emlékeztető: a szüleik összeházasodtak), a cselekmény egyre sűrűsödik. Kiderül, hogy Janelle egykor Meri bátyjának, Adam Clark Barbernek a felesége volt, ami lényegében Kody egykori sógornőjévé teszi. Janelle, aki a Radar Online szerint 1988 és 2000 között volt Barber felesége, egy partin ismerkedett meg Kodyval, feltehetően Merin keresztül.

Érdekes módon Janelle a sorozat weboldalán úgymond elhallgatta a Meri-kapcsolatot. "1989 őszén találkoztam Kodyval, még ha ő talán nem is emlékszik rá" - írta Janelle a mára már megszűnt életrajzi oldalán (a Radar Online-on keresztül). "Amikor belépett a szobába, ránéztem, és az az érzésem támadt, hogy eszembe jutott valami, amit már elfelejtettem. Egyedülálló élmény volt. Már több éve ismertem Meri családját azelőtt az este előtt, amikor Kodyval találkoztam". Hmm, lehet, hogy ez a kellemetlen helyzet a hibás a Meri és Janelle között évek óta tartó veszekedésért? Csak egy gondolat.

A bátyja motorbalesetben halt meg

2013 júniusában Brownt lesújtó veszteség érte, amikor elvesztette öccsét, Curtis Brownt. Curtis halálát a Sister Wives egyik epizódjában érintették, de a műsor nem részletezte a hirtelen halálának körülményeit.

A 34 éves Curtis a Billings Gazette szerint belehalt a motorbalesetben szerzett sérüléseibe. Bár a baleset Montanában történt, Curtis egész életében a Wyo állambeli Worlandben lakott. Halálakor feleségét, Erica Brush-t és három gyermeket hagyott hátra: Carter, 12 éves, McCayde, 8 éves, és Kinlynn, 7 éves, a gyászjelentés szerint. Curtist szerettei elkötelezett családapaként jellemezték, "adakozó szívvel".

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a valóságshow nem a gyenge szívűeknek való. Az életed minden aspektusának bemutatása a tévében sebezhető helyzetbe hozhat, és a rajongók széleskörű kritikájának lehetsz kitéve - ezt a hátrányt Kody Brown már korán megtapasztalta a Sister Wives című sorozatban. Brown elárulta, hogy majdnem kilépett a műsorból a nézők kezdeti visszatetszései után.

Brown, aki megszerette a munkáját a TLC-nél, a meglepő beismerést 2015-ben tette egy Sister Wives: Tell All különkiadásában, amelynek házigazdája a veterán újságíró Tamron Hall volt. Amikor Hall megkérdezte Brownt, hogy valaha is "be akarta-e dobni a törölközőt" a sorozatban, ő azt válaszolta (az AOL-on keresztül): "Igen, szó szerint egy héttel azután kezdtem el beszélgetni a családdal, hogy az adásba került.

Elkezdtem arról beszélni, hogy 'Hogyan szállhatnánk ki ebből a sorozatból?'". Hall, akit láthatóan sokkolt a leleplezés, megkérdezte: "Komolyan gondoltad ezt?"

"Halálosan komolyan gondoltam" - mondta Brown. Tekintve, hogy a Nővérfeleségek azóta lehetővé tette a család számára, hogy látszólag nagyon kényelmes életmódot éljen, vad belegondolni, hogy Brown majdnem megszakította a kapcsolatot a műsorral. Talán a felesége barátnőjével próbált némi előnyt szerezni?

Az évek során a rajongóknak feltűnhetett, hogy Kody Brown lábszárbetegségben szenved. Kody sok megjegyzése nem a szájából hangzik el, és ritka az olyan nap, amikor nem sérti meg valamelyik feleségét valamivel, amit mond. Ez egy példa erre: Kody állítólag Robyn most már korábbi barátnőjére, Kendra Pollard-Parra hajtott rá, Robyn szeme láttára. Jujj.

Amikor először találkoztunk, azt mondta: "Olyan csinos vagy. Keresek egy másik feleséget!"" emlékezett vissza Kendra az InTouch szerint. "Robyn nevetett, de én csak annyit mondtam: 'Fúj!'". Bár nem világos, hogy Robyn idegességből vagy általános szórakozottságból nevetett-e, egy dolog biztos - Kendra azt állítja, hogy Kody elszántan törekszik arra, hogy egy ötödik feleséget szerezzen. "Valószínűleg ejteni fogja az egyik másik feleséget" - állította. "Kody fő célja, hogy a sorozatot folytassa, és pénzt keressen. Ő egy kígyó."

Hmm... valami azt súgja nekünk, hogy Kendra nem fog jelentkezni az ötödik feleség pozíciójára. Kody Brownnak lehet, hogy van egy sötét oldala a személyiségének. Bizony, a tévében látott vidám, jókedvű srác lehet, hogy csak illúzió. Elég idegesítő, nem igaz? Kendra Pollard-Parra, ugyanaz a Robyn egykori barátnője, aki azt állította, hogy Kody egyszer kikezdett vele, azt állítja, hogy a Sister Wives patriarchával kapcsolatban az az el nem mondott igazság, hogy mindig a kiborulás szélén áll. Úgy tűnik, Kody "forrófejű" viselkedése állítólag komoly feszültséget okoz otthon Robynnal.

Ő komoly, mint egy per (valójában több is) a poligámiával kapcsolatban.

Kody Brown és társai eredetileg 2010-ben menekültek el Utah államból, hogy elkerüljék a büntetőeljárást az állam szigorú, bigámiaellenes törvényei alapján. Az In Touch Weekly szerint ez a jogi dráma állt a Nővérfeleségek korai évadainak középpontjában, és ezután is folytatódott évekig. Bár a Brownék elleni büntetőeljárást 2013-ban ejtették, a rendhagyó család már korábban polgári pert indított több utahi kormánytisztviselő ellen, amely alapvetően Utah egyedülálló poligámia-törvényének alkotmányosságát támadta meg - írja az Associated Press.

A kereset végül eljutott az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságáig, amely elutasította, hogy foglalkozzon vele, "mivel [Brownékat] soha nem vonták felelősségre" a szóban forgó törvények alapján. Bár a Brownok sosem kerültek a Legfelsőbb Bíróság elé, ez nem akadályozta meg Kody-t abban, hogy aktív maradjon más, poligámiával kapcsolatos törvényhozásban.

2018 augusztusában "szakértő tanúként" kellett tanúskodnia egy Utah állambeli családon belüli erőszakos ügyben "régi barátja" és poligámista társa, Mitchell Kyle Henderson ellen, akit azzal vádoltak, hogy bántalmazta "első feleségét - miután feleségül vette második "spirituális" házastársát". A The Salt Lake Tribune szerint Kody tanúvallomása azt az állítást cáfolná, hogy az általa látogatott poligámista egyház, az Apostolic United Brethren (AUB) "patriarchális".

Kody egyelőre nem kommentálta az ügyet, de egyértelmű, hogy komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy segítsen a poligámia gyakorlatának jogi legitimálásában.