, 2022/12/7

Egy olyan világban, ahol a randi rémtörténetek szinte rítusnak számítanak, néhány dologgal vigasztalódhatok. Egy: rengeteg hal van a tengerben. Kettő: a legtöbb hal a telefonjáról randizik, így könnyebb a kapcsolatteremtés, mint valaha. Mégis, ennyi halat kell felcsalizni (és, legyünk őszinték, a fenékevő halak jó részét is el kell kerülni), az online társkeresés túlterhelő lehet.

A legjobb társkereső alkalmazások bárki és mindenki számára

Manapság a szingliket elárasztják a lehetőségek, mondja Dr. Shawntres Parks, PhD, LMFT, engedélyezett házasság- és családterapeuta, párkapcsolati coach, a Parks & Powers Psychotherapy társalapítója, és a Women's Health tanácsadó testületének tagja. "A randizás olyan versenyképessé vált, mint a munkaerőpiac" - mondja.

Szóval, hogyan szűri át a profilok ezreit és ezreit, hogy megtalálja a tartós párt? Kezdje egy kis ingyenes terápiás házi feladattal a profiktól:

Ha tisztában vagy azzal, hogy pontosan kit keresel, csatlakozhatsz egy olyan társkereső alkalmazáshoz, amely megfelel az érdeklődési körödnek, személyiségednek és a kívánt kapcsolati státuszodnak. Előre, nézd meg ezt a 20 legjobb társkereső oldalt, amit érdemes 2022-ben jobbra húzni:

A legjobb a hét közepén történő interakciókhoz: Csütörtök

Miért várnád meg a hétvégét, hogy találkozz az online szerelmeddel, ha helyette csütörtökön is találkozhatsz vele? Az alkalmazás neve magáért beszél, és "tökéletes azoknak, akik belefáradtak abba, hogy számtalan órát töltenek a társkereső alkalmazásokon való kommunikációval, csakhogy soha nem jön össze a randi" - mondja Parks.

Az új társkereső platform lényege: A Thursday csak csütörtökönként használható - kitaláltad - csütörtökönként. Ezen a 24 órán belül a randizók eldönthetik, hogy aznap az online beszélgetést át akarják-e vinni egy IRL találkozóra. Ráadásul "a csütörtök szórakoztató lehetőséget kínál arra, hogy feldobjuk a hét egy korábban eseménytelen napját" - teszi hozzá Parks.

A legjobb az egyedülálló szülőknek: Stir

Egyedülállóként randizni megfélemlítő érzés lehet, de rengeteg módja van a randizásnak, beleértve a hasonló helyzetben lévők felkutatását is. A Stir kifejezetten a szerelemre vadászó egyedülálló szülők számára készült. Nem kell azonban saját gyerekkel rendelkeznie ahhoz, hogy csatlakozzon az alkalmazáshoz - attól még csatlakozhat az alkalmazáshoz, hogy megismerkedjen valakivel, aki már rendelkezik.

"Ez az alkalmazás lehetőséget kínál arra, hogy megszabaduljunk a "mikor osszam meg, hogy gyerekeim vannak" dilemmától" - mondja Parks. "Azok a randizók, akiknek korábban esetleg gondot okozott volna, hogy a szülői teendőkkel teli, elfoglalt napjaik mellett dolgozzanak, azonnal találnak valami közöset az alkalmazás közösségében."

A legjobb az összejövetelekre: Tinder

Nagy eséllyel te is gázoltál már a Tinder néven ismert társkereső mocsárban. Ez az az alkalmazás, amely a hírhedt balra vagy jobbra húzós modelljével az alkalmazásalapú társkeresést a mainstreambe repítette. Balra = nem, jobbra = igen, ha esetleg a Tinder-korszakban már nem voltál a boo-ed.

Ez az alkalmazás rossz hírét keltheti annak, hogy inkább a szexre összpontosít, de ezzel egyáltalán nincs semmi baj. Előnye, hogy a lehető legtöbb emberrel beszélgethetsz, de hátránya is van, hogy az életnél is nagyobb a társkeresők száma - mondja Dr. Parks. "Biztosra kell menned, hogy szándékosan használod ezt az alkalmazást, és nem csak ülsz a kanapén, és a háttérben bekapcsolt tévével swipelsz".

A legjobb a fekete társkeresők számára: BLK

Mint sok társkereső alkalmazások létre, hogy összekapcsolja az emberek hasonló kulturális háttérrel, BLK reméli, hogy ugyanezt a fekete daters. A közös érdeklődési körrel rendelkező emberek összekapcsolására való összpontosítás szándékosabb teret teremt mindazok számára, akik szerelmet keresnek. Lényegében úgy működik, mint a Tinder és a Hinge, hogy az érdeklődés (vagy annak hiánya) kimutatásához jobbra vagy balra húzhatsz. Ha pedig összeilletek, azonnal beszélgetni kezdhettek.

Legjobb fizetős társkereső alkalmazás: eHarmony

Forrásunk talán egy kicsit elfogult ebben a kérdésben, mert Parks ezen az alkalmazáson keresztül ismerkedett meg a férjével, bizonyítva, hogy igenis lehetséges a szerelmet megtalálni egy reménytelen helyen (az interneten).

Az eHarmony körülbelül évi 500 dolláros pénzügyi befektetést igényel, attól függően, hogy melyik csomagot választod. Ezzel az akadállyal ez egy komolyabb társkereső bázist eredményez, mondja Parks. Van egy felmérés, amelynek kitöltése körülbelül egy órát vesz igénybe, és ebben nincs benne a szokásos régi "Milyen képen nézek ki a legdögösebbnek?". "Melyik életrajz lenne a legviccesebb?" "Hogyan írhatnám le megfelelően, hogy mennyire mesés vagyok egy karakterkorlátozással?" - tánc, ami a webes randizáshoz hozzátartozik.

"Sok mindent felfedsz, és nagyon sebezhető vagy" - mondja Parks. "És ez nagyon kifizetődő lehet. Ez egy nagyon elköteleződés-központú tér." Ha az "Igazi" megtalálása a teendőid listájának élén áll, az eHarmony lehet a te választásod!

A legjobb latin-amerikai randizóknak: Chispa

A Chispa egy kizárólag a latinx daters számára kifejlesztett alkalmazás. Az alkalmazás spanyol és angol nyelven érhető el, így remek választás azoknak, akik egy közös nyelvet szeretnének hozzáadni a hasonlóságok listájához. Az alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy akár két etnikumot is kiválaszthass, így képviselheted a származásodat. "Sok társkereső számára hatalmas előny, ha talál valakit, aki megérti, sőt talán még osztozik is az etnikai identitásában" - mondja Parks.

Ráadásul igazán testre szabhatod a profilodat, ha még több részletet megosztasz magadról, beleértve a csillagjegyedet, a politikai hovatartozásodat, a nyelveket és azt, hogy mit keresel.

A legjobb nőknek: Bumble

A Bumble egy másik nagyágyú a társkereső színtéren. Ezen az alkalmazáson a nők teszik meg az első lépést. A cég vezérigazgatója, Whitney Wolf Herd a saját bántalmazó kapcsolataira adott válaszként tervezte így. Sőt, a Time-nak azt mondta, hogy "megtervezte az egészséges férfikapcsolatok ökoszisztémáját".

Ez minden bizonnyal kellemes kikapcsolódást nyújt a "DTF?"-et kapott "DTF?"-ektől. DM. Most már csak rajtad múlik, hogyan kezded a beszélgetést. A helyzet az, hogy csak 24 órád van arra, hogy elküldd az első üzenetet a párosítás után. Ez nagyszerű azoknak a férfiaknak, akik szégyenlősek, vagy elegük van abból, hogy nekik kell megtenniük az első lépést, ahogy azt a legtöbb alkalmazásnál gyakran teszik, mondja Parks.

A legjobb a Queer-identifikáló nőknek: HER

A Her, amely a legjobb leszbikus társkereső alkalmazásnak nevezi magát, azt mondja, hagyd el a heteróknak épített alkalmazásokat, és csatlakozz leszbikusok, biszexuálisok és más queer nők millióihoz egy olyan alkalmazáson, amelyet queer nők által és queer nőknek terveztek.

A többi alkalmazásnak is példát kellene vennie a Herről, amely virtuális közösségépítési lehetőségeket kínál a felhasználóknak, például virtuális moziesteket, webináriumokat és egyéb tevékenységeket, hogy összehozza az embereket a "most azonnal találnom kell egy randit, különben örökre egyedül maradok" gondolkodásmódon kívül, amiben mindannyian bűnösek vagyunk időről időre.

"Ez az alkalmazás nem csak befogadó, de nagyon szórakoztatónak is tűnik" - mondja Parks.

A legjobb az érett randizóknak: Match

A Match.com volt az a b*tch. Ez a weboldal a kilencvenes években volt, amikor az online társkeresésed betárcsázással történt, és erősen megbélyegezték. (Most még egy egész Instagramjuk is van! Mémekkel! És ezt barátaim, ez egy kis valami, amit úgy hívnak, hogy növekedés).

Ha a Match.com-ot választod, tudod, hogy egy olyan céggel van dolgod, amely már egy ideje a társkereső játékban van, amit előnyükre használnak. Jól kombinálja a legnépszerűbb alkalmazások elemeit - egy alapos kvíz és egy webes verzió, amelynek mindenféle suhintás megtalálható magában az alkalmazásban. "Kötelezettségvállalásra orientált, de a kezdeti fizikai kémiára is összpontosít" - mondja Parks.

A legjobb a menet közbeni randizáshoz: Happn

Miért csak az érdeklődés alapján swipe-olnál, ha a helyszín alapján is swipe-olhatsz? A Happn segítségével olyan emberek alapján kapsz találatokat, akik a közelmúltban a tartózkodási helyed közelében jártak. Más szóval, nagyobb az esélye, hogy a helyi kávézóban vagy élelmiszerboltban lévő cukival fogsz összejönni.

"A város megosztása nagyon kényelmessé teszi a randizást" - mondja Parks. "De egy lehetséges hátránya [az alkalmazás használatának] az lehet, hogy ha a dolgok rosszul alakulnak, akkor a közösségedben összefuthatsz ezzel a személlyel."

A legjobb a minőségi beszélgetésekhez: Hinge

Ez a törlésre tervezett társkereső alkalmazás! Ismered, szereted, ez a Hinge. A márka tagadhatatlanul jó marketinggel rendelkezik, jegyzi meg Parks. "Úgy tűnik, hogy azokat az embereket szólítja meg, akik inkább párkapcsolatra vágynak, de nem akarnak olyan komolyan regisztrálni, mint az eHarmony".

Ami pedig az alkalmazás legújabb funkcióját illeti: a hangjegyzeteket, Parks rámutat, hogy valakinek a hangját hallani remek módja a kapcsolatteremtésnek.

A legjobb a kapcsolatokhoz: OkCupid

Úgy is gondolhatsz erre az alkalmazásra, mint az eHarmony lightra, mondja Parks. Határozottan inkább a párkapcsolatot keresőknek szól, de valahogy nem érzi olyan komolynak, mint az eHarmony. Van egy hasonló, bár kevésbé alapos szűrési folyamat, amely segít az alkalmazásnak abban, hogy olyan embereket szolgáljon fel neked, akikkel kompatibilisnek kell lenned.

Ráadásul az alapcsomagért nem kell fizetni. Ha több csengőre és sípszóra vágysz, akkor frissítheted a fiókodat, hogy a profilodban szerepeljenek a deal breakerek, korlátlan számú like-ot küldhess, inkognitó módban böngészhess, és mindenféle más funkciót. "Ez egy jó kompromisszum - továbbra is élvezheted a kérdések előnyeit, az árcédula nélkül"