, 2022/12/8

Ha hozzám hasonlóan a meleg időjárás megszállottja vagy, akkor valószínűleg a sütőtökös tejeskávé ígéretén kívül másra is szükséged van, hogy felpörögj a hűvös őszi hőmérsékletre. És mi mással tehetnéd ezt meg jobban, mint hogy frissíted a fürtjeidet a 2022-es ősz egyik divatos hajszínével?

8 őszi hajszíntrend

Mert, legyünk őszinték, kevés olyan érzés van, amely felveszi a versenyt azzal az eufóriával, amit akkor tapasztalsz, amikor egy friss, új színnel távozol a szalonból.

Mielőtt azonban lefoglalnád azt a szalon időpontot, szükséged lesz egy színtervre, és bár a természet remek első hely a hajszín inspiráció keresésére, rengeteg más, képzettebb forrás létezik, amelyek segíthetnek a megfelelő irányba terelni minket az idén ősszel trendi színeket illetően.

1. Gazdag barna

Tanácstalan vagy, hogy visszatérj-e barna gyökereidhez? Michelle Schindler, a Seven & Satin Salon stylistja és alapítója azt mondja, hogy kérd a "gazdag barnát". Schnidler szerint ez a szín egy fokkal feljebb viszi az au naturale trendet, mivel "a természetes szín illúzióját kelti, amit a természetes tónus kijátszásával és némi dimenzionális fokozással hozunk létre". Ne tévesszen meg azonban senkit: bár a szín egytónusúnak tűnik, nem az.

"A természetes szín enyhe eltolódását mutatja, ami a hajnak egy napcsókoltabb, élettelibb megjelenést kölcsönöz, miközben még mindig barna színűnek olvasható" - mondja Schindler.

2. "Göndör"-fények

Ez a balayage egy formája, ami azt jelenti, hogy a kiemelések nem mennek el egészen a tövekig, és leginkább a középső hajszálakra és a végekre koncentrálnak. "

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy játsszunk a színnel, a textúrával és a tónussal" - magyarázza Schindler. "Szeretem az egész fejtetőn végigszőni a tépett kiemeléseket, és valóban minden fóliát telítek világosítóval. A fej elülső részén mindig erősebben fóliázom, mert a haj felszíni rétege jobban ki van téve a napnak, és a fej hátsó része és a napnak kevésbé kitett alsó réteg felé csökkentem a fóliákat és a szín intenzitását."

3. Réz fürtök

Ha már a fürtöknél tartunk, Kim szerint az elmúlt pár évben nagy és megérdemelt újjáéledés volt a természetes fürtök terén. "A fő göndör színtrend a fényes és merész réz lesz" - mondja. "A természetes fürtök könnyedén szexi természete tökéletesen passzol ezekhez a meleg és feltűnő vörös színekhez".

4. Meleg vörös-barna

Ha a rezet túl merésznek érzed, de mégis szeretnéd megmártózni a vöröses tónusokban, fontold meg, hogy megkérd a festődet, hogy próbáljon ki egy meleg vörös-barnát. Irinel De Leon, fodrász és a Dyson globális nagykövete szerint a meleg-vörösbarna tökéletes átmenet az új szezonba. "Ez a rézszínű trend egy tompított változata" - mondja.

5. Pirított karamell

Nem állszkészen arra, hogy lemondj az egész nyáron hintázott szőkéről, de szeretnél egy kis tónusváltást? Válaszd az arany árnyalatokat a jeges, hűvös szőke helyett!

"Azáltal, hogy aranyat adunk a formulához, gazdagabbá teszi a színt, és nagyobb mélységet ad hozzá" - mondja Schindler, aki hozzáteszi, hogy ez egy remek módja annak, hogy elkezdjük az átmenetet egy kicsit sötétebb, gazdagabb színre. "Az a nagyszerű ebben a színben, hogy létrehozható egy teljes fejnyi babafény, a meglévő színelhelyezéssel való játék, vagy a szín fokozása egy pénzdarabbal és pops színnel a végeken" - mondja.

6. Dimenzionális, alacsony karbantartási igényű kiemelés

Ha nem szeretnél teljes átalakítást végezni, és a karbantartást is minimálisan szeretné tartani, fontold meg, hogy megkéred a stylistját egy dimenzionális, alacsony karbantartási igényű kiemelésre. Kim szerint ez lehetővé teszi, hogy sötétebb legyen a gyökered, ami meghosszabbítja a visszanövést.

"Összességében a színezők a nyári kiemelt vásznat használják fel, hogy egy kissé mélyebb tónust hozzanak létre őszre" - magyarázza. "Ez egyben az egészségesebb megoldás minden hajtípus számára: minél kevesebbet kell a hajat feldolgozni, annál jobb".

7. Auburn Spice

Az almás, őszi lányos esztétikát keresed? Fontold meg, hogy kipróbálod ezt a PSL ihlette színt. "A meleg tónusok hozzáadása a hajba az egyik kedvenc módszerem, hogy a nyári szőkéket őszi auburn spice-ba alakítsam át" - mondja Schindler. "Ha a [meglévő] színelhelyezés még mindig jól néz ki, játsszon el a meleg színolvadás ötletével".

Schindler szeret egy gazdag vörösesbarna színnel kezdeni a töveken, amit aztán aranyló rézszínűre olvaszt. "Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassuk az ügyfeleknek a hajszín sokoldalúságát" - mondja.

8. Cseresznye-kóla

Bár Perkins ragaszkodik ahhoz, hogy az édes eper szőke és a réz árnyalatok nem tűnnek el egyhamar, arra számít, hogy a sötétvörös barnáknál az élénk lila és vörös árnyalatok feltámadását fogja látni, "cseresznye-kóla kinézetet teremtve mahagóni árnyalatokkal, amelyek a vörös és az ibolya között helyezkednek el".

Perkins elmagyarázza, hogy az egyik módja ennek a trendnek a kipróbálásának az, ha a barna haj fölé egy vörös színt adunk egy ideiglenes maszkkal, mint például a Madison Reed Color Therapy Mask in Rubino.