, 2022/12/12

A kézenfogás sokkal többről szól, mint gondolnád - és általában nem is olyan ártatlan. "A kézenfogás pozitív érzést idéz elő a másikról, így mindketten szexinek és kívánatosnak érzitek magatokat. Majdnem olyan, mint az előjáték."

7 kéztartási stílus és hogy a tiéd mit árul el a kapcsolatodról

Az összes érzés: A masszázshoz, csókolózáshoz és öleléshez hasonlóan "a kutatások szerint az érintés, például a kézenfogás oxitocint szabadít fel, egy olyan neurotranszmittert, amely jó érzéssel tölti el az embert" - mondja Coleman. Ha még nem szoktad meg a kézenfogást, akkor próbáld meg gyakrabban csinálni, mert ez a biztos módja az intimitás fokozásának. "Pozitív érzést idéz elő a másikról, így mindketten szexinek és kívánatosnak érzitek magatokat. Szinte olyan, mint az előjáték".

Veterán kéztartóként azonban talán nem is tudod, hogy nagyon sokféleképpen lehet - Coloman legalább hetet számolt össze - elvégezni a nem is olyan piszkos munkát. És bár a kéztartás általánosságban a nonverbális kommunikáció egy különleges fajtája, amely nemcsak egymásnak, hanem a kapcsolatotokon kívülálló embereknek is azt üzeni, hogy nagyon fontos nektek a kapcsolatotok, a kéztartás minden egyes fajtája valami különlegeset mond a kapcsolatotokról.

Szóval igen, szavak nélkül is tudtok nagyon sokat mondani. Nézd meg a hét különböző módot, ahogyan te és a párod fogjátok egymás kezét - és hogy az egyes stílusok mit jelentenek a köteléketekre nézve:

1. Kézenfogós stílus: Összekulcsolt ujjak

Az ujjaitok összefonódhatnak, és az is előfordulhat, hogy hátranyúlsz, hogy a karját is megérintsd. (Ezt nevezzük Harry herceg és Meghan Markle esetének.) Ez azt jelenti, hogy mindketten mélyebb kapcsolatra vágytok. "Az egymásba fonódó ujjak azt üzenik, hogy 'beléd vagyok zúgva. Közelebb akarok kerülni hozzád - és nem tudok elég közel kerülni" - mondja Coleman. Ha mindketten hajlandóak vagytok így megfogni egymás kezét, az azt üzeni, hogy egy oldalon álltok abban, hogy erős kapcsolatot akartok kialakítani vagy folytatni. Szuper!

2. Kézenfogós stílus: Laza fogás

Lehet, hogy ti ketten már kezdtek belemelegedni a kézenfogásba. "Egy pár akkor foghatja lágy fogással, amikor még nem ismerik egymást jól, és óvatosan próbálják elindítani a kapcsolatot" - mondja Coleman. "Van benne kedvesség, de ez finomabb és óvatosabb" - mondja. Figyeljünk arra, hogy ki kezdeményez: Aki a kezéért nyúl, az fejezi ki a testi kapcsolat iránti vágyat. És bizonyos esetekben a partnered jelzi a körülötte lévőknek, hogy, khm, "foglalt" vagy.

3. Kézenfogós stílus: Felül és alul

Képzeld el ezt! A párod mindkettőjükkel fogja a kezed - az egyik keze a tiéd tetején, a másik pedig alul van. Valószínűleg a te (csillagos) szemedbe is bámulnak, miközben beszélgettek. "Ez szinte egyfajta ölelés. Ez a sok bőr-bőr kontaktus maximalizálja az oxitocinszintet" - mondja Coleman. Ez az intenzív kéztartás azt jelzi, hogy a partnered 100 százalékosan figyel minden szavadra.

4. Kézenfogásos stílus: Határozott - de nem egymásba fonódó - fogás

Mindez attól függ, hogy hol tartasz a kapcsolatodban. "Általában, amikor ezt látod, akkor az egyik személy erősebben kapaszkodik a másikba" - mondja Coleman. A kézenfogva tartó lehet, hogy védelmező módon szorítja a szorítását, hogy vigaszt vagy megnyugtatást nyújtson, ha a másik szorong, mondja. Egy másik lehetőség: A szoros fogás nem feltétlenül a szeretetet jelzi - az is lehet, hogy valaki a dominanciája érvényesítésére használja. Itt a kontextus számít.

5. Fogási stílus: A karok összekulcsolása

Mindketten egymás mellett ülnek. Az ő karja a tiédet öleli át, te pedig fogod a kezét. Talán egy szobát kérnétek? "Ez azt üzeni, hogy annyira beléd vagyok zúgva, hogy a lehető legközelebb akarok lenni hozzád, és azt akarom, hogy a világ is megtudja, hogyan érzünk egymás iránt" - mondja Coleman. Egymás ilyen típusú szeretetteljes megragadása egyben a másik iránti támogatás jelét is mutatja. Mondd ki velem együtt: aw.

6. Kézenfogós stílus: Az egyik kéz gyengéden a tetején nyugszik

Eek. Megtörtént a "szakítsunk?" beszélgetés? Amikor a kezedet a másik kezére teszed, és egy percig hagyod pihenni, miközben beszélsz, az azt jelentheti, hogy rossz híreket közölsz - mondja Coleman.

"Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy azért érinted meg röviden a másik kezét, hogy rávedd, hogy rád nézzen, amikor ideges" - mondja. Ez nem azt jelenti, hogy ez a fajta kézenfogás azt jelenti, hogy elkárhoztatok, de érdemes lehet más testbeszédjelzésekre is odafigyelni, hogy jobban kiérezzétek a helyzeteteket.

7. Kézenfogós stílus: Váll fölötti séta

Nem összetévesztendő a váll fölött üléssel, amikor ezt séta közben csináljátok, ez lényegében egy PDA-ölelkezés. "Azt üzeni, hogy 'Egyek vagyunk. Még ha az utcán sétálunk is, a lehető legszorosabb kapcsolatban maradunk" - mondja Coleman. Kapaszkodj, bébi!